GSP.RO  »  FOTBAL  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Oltenii îl consideră pe Balaci „fotbalistul suprem”! Ce spune bunul prieten al „Prințului”, Sorin Cârțu, despre comparație dintre Balaci și „Regele” Hagi

Oltenii îl consideră pe Balaci „fotbalistul suprem”! Ce spune bunul prieten al „Prințului”, Sorin Cârțu, despre comparație dintre Balaci și „Regele” Hagi
Oltenii îl consideră pe Balaci „fotbalistul suprem”! Ce spune bunul prieten al „Prințului”, Sorin Cârțu, despre comparație dintre Balaci și „Regele” Hagi

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 16:19 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 17:39

Sorin Cârțu, 67 de ani, nu și-a uitat prietenul și colegul din Craiova Maxima, Ilie Balaci, de la a cărei moarte au trecut deja cinci ani, a făcut o comparație între ”Prințul” Băniei și Gică Hagi

Cine a fost mai mare, Hagi sau Dobrin? Dobrin sau Balaci? Balaci sau Hagi? Câți suporteri, atâtea păreri! Fotbaliști legendari din epoci diferite, cei trei sunt considerați geniile din epoca modernă a sportului-rege.

Piteștenii îl idolatrizează pe Dobrin, Oltenia se închină în fața ”Minunii Blonde” Balaci, majoritatea românilor îl numesc ”Rege” pe Hagi. Dar dezbaterea rămâne deschisă microbiștilor chiar dacă au trecut nenumărați ani de la momentul când fiecare dintre cei trei și-au pus ghetele în cui. 

35de goluri a marcat Hagi pentru națională, în 124 de selecții, golgeter all time al tricolorilor, alături de Adrian Mutu

Din păcate, doi dintre cei trei mari nu mai sunt printre noi, au murit teribil de devreme, Nicolae Dobrin la 60 de ani, în 2007, Ilie Balaci la 62 de ani, în 2018. Gheorghe Hagi este campion en titre, ca manager al Farului, la 58 de ani.

Sorin Cârțu redeschide cel mai dureros episod din istoria recentă a oltenilor: „Noi am avut ceva băgat în echipă, ochiul nu mă înșală!”
CSU CRAIOVA
Sorin Cârțu redeschide cel mai dureros episod din istoria recentă a oltenilor: „Noi am avut ceva băgat în echipă, ochiul nu mă înșală!”

Sorin Cârțu, în stilul său caracteristic, despre Ilie Balaci: ”El a ajuns ăl mai mare, eu, pe lângă el”

18trofee a cucerit ”Regele” Hagi ca fotbalist, pe plan intern și internațional, 6 cu Steaua, câte unul cu Real Madrid și cu Barcelona, 10 cu Galatasaray

Deunăzi, pe 21 octombrie, s-au împlinit cinci ani de la moartea ce-a întristat România și a zguduit Bănia. Cel mai iubit dintre olteni, ”Prințul” Balaci a murit. De fapt, a trecut de la 8 la infinit, cum spun de atunci juveții. Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Balaci, Sorin Cârțu, 67 de ani, nu concepe nici acum că Ilie nu mai este printre noi decât cu faima, legenda și amintirile de excepție. Cei doi au fost și buni prieteni, și camarazi, și colegi, și liderii generației lor.

”Încă e mare durerea. Bine, el o să fie tot timpul în mintea noastră, ne lipsește mult. E păcat pentru el, pentru familia lui. Cum mi-a rămas întipărit în minte?

Jovial, prietenos, cel puțin cu mine. Și când eram la fotbal, ca jucători, întâlnirile noastre erau cu bucurie. Am crescut împreună. Se făceau discuții care va ajunge fotbalist mai mare. El a ajuns ăl mai mare, am ajuns și eu pe lângă el (râde), el este un fuoriclasse”, a reacționat Sorin Cârțu într-un interviu extins pentru Gazeta Sporturilor.

8goluri în 65 de selecții a reușit Balaci pentru echipa națională între 1974-1986

Supărarea lui Sorin Cârțu: ”Găsești puține imagini cu golurile Maximei”

7trofee a cucerit ”Minunea Blondă” cu Craiova, trei campionate și patru Cupe ale României, adunând două titluri de fotbalist al anului, în 1981 și 1982

”Sunt foarte mulți olteni care îl văd pe Balaci cel mai mare fotbalist al României, peste Dobrin și Hagi. Ce părere aveți?”, a fost chestionat Sorinaccio.

”Nu știu dacă se poate face un astfel de top, sunt momente diferite. Unii au avut șansa asta de a juca afară, nouă ni s-a tăiat din start. Între Hagi și Balaci, pe aici poate fi o discuție de genul ăsta, lumea l-a văzut mai mult pe Gică la televizor.

În ceea ce ne privește pe noi, găsești puține imagini cu golurile Maximei, nu s-au filmat. Sau au fost filmate și s-au șters. În plus, Balaci a terminat devreme cu fotbalul, la 26-27 de ani, tocmai la vârsta când devii mai înțelept. A fost uzat de la 16 ani, devreme. Mie îmi pare rău că putea să mai trăiască, să se bucure de viață. Asta e durerea mea”, a explicat fostul jucător, antrenor și președinte al oltenilor.

6goluri în 48 de selecții la prima reprezentativă a reușit Dobrin

Sorin Cârțu despre nivelul fotbaliștilor de top de acum: ”Nu prea-i găsești că nu driblează!”

Întrebat dacă mai există acum în România fotbaliști care să se asemene cu Balaci și cu Cârțu, exponențiali pentru Craiova Maxima și fotbalul nostru, Sorinaccio a reacționat:

”Nu prea-i găsești că nu driblează! Nu prea vezi driblingul, n-au calitatea asta. Driblingul nu te învață nimeni, deși mai vezi fente, mai inovezi, îl cizelezi. Iar dacă cineva îți reproșează, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să driblezi. Trebuie să-l faci pe ăla care critică să aibă încredere în tine. Mai driblează Moruțan sau Mitriță la noi, la Craiova, dar sunt inconstanți”.

Am fost întrebat cine e MVP-ul meciului cu Andorra. Doamne! Cum să fii preocupat cine a jucat cel mai bine cu Andorra?! Da, au fost goluri frumoase, dacă le făceai în altfel de partide, jos pălăria! Cum a tras Stanciu, la gol, 90 și ceva la sută dintre portari n-o scoteau. Dar trebuie în meciuri cu miză!

Nu prea am văzut meciuri în care România să fi dominat ca să zici că apoi ai lăsat-o mai moale. Și cu Kosovo a fost conjuctură favorabilă, a dat ăla cu cotul, la imbecilitatea lui, ne-a ajutat, bravo lui!

Sorin Cârțu

3titluri de fotbalistul român al anului a reușit ”Prințul din Trivale”, 1966, 1967 și 1971

2trofee a cucerit Dobrin, ambele cu FC Argeș

VIDEO Sorin Cârțu, despre Ilie Balaci, pentru totdeauna în sufletul oltenilor: „Nu mai găsești fotbaliști ca el sau ca mine, acum nu mai driblează!”

Citește și alte știri:

Fanii dinamoviști îi pot lua la întrebări pe Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu la Oradea! Urmează Capitala. Detaliile evenimentului

Antrenorul care ar urma să preia Universitatea Craiova, implicat într-un scandal-monstru în țara natală » Dezbrăcat și dat afară de ultrași din conferința de presă + Cum s-a descurcat în carieră din acel moment

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
pittt
pittt  •  02 Noiembrie 2023, 21:42
Postat de laur33 pe 31 Octombrie 2023, 09:18

Fotbalistul suprem care s-a transferat la Dinamo fara sa se uite in urma :)))

Balaci, în toate declarațiil lui după ce s-a retras, s-a identificat cu Universitatea Craiova. De unde ai dedus că nu s-a uitat în urmă?

pittt
pittt  •  02 Noiembrie 2023, 21:23
Postat de george.br pe 30 Octombrie 2023, 23:10

"Bunul lui prieten"?? De unde-ati scos-o p-asta? Era deja de notorietate faptul ca cei doi nu erau in cele mai bune relatii. Era si greu sa fie altfel la ce caracter "ales" are cofetarul.

Cîrțu și Balaci erau prieteni la cataramă. De unde scoți tu inepțiile astea măi, omule? Crezi că dacă folosești expresii de genul ”era de notorietate” ai și dreptate? https://observatornews.ro/eveniment/ilie-balaci-a-murit-sorin-cartu-plange-272621.html

laur33
laur33  •  31 Octombrie 2023, 09:18

Fotbalistul suprem care s-a transferat la Dinamo fara sa se uite in urma :)))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează