GSP.RO  »  FOTBAL  »  FRF

EXCLUSIV Observatorul FRF suspendat pentru pariuri rupe tăcerea după ce a fost iertat + Reacția celui care l-a „turnat”: „Dacă a fost iertat de FRF însemnă că s-a intervenit politic”

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023 14:04 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2023 16:24

Suspendat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, la 5 septembrie 2022, pentru participare la pariuri sportive, observatorul Constantin Semen (60 de ani), din Gorj, a fost reabilitat de Comisia de Recurs, joi, 26 ianuarie.

"Admite apelul. Desființează Hotărârea CDE nr. 37 din 05.09.2022. Respinge sesizarea Secretarului General al FRF nr. 2778 din 13.07.2022, ca neîntemeiată. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare", este decizia Comisiei de recurs a FRF.

Fabulos! Cel mai bătrân fotbalist din lume revine în Europa la 55 de ani
TRANSFER
Fabulos! Cel mai bătrân fotbalist din lume revine în Europa la 55 de ani

"Cazul Constantin Semen" a ajuns în atenția Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației în urma sesizării făcute de secretarul general FRF, Radu Vișan, în iulie 2022, pe baza informațiilor primite de la ofițerul de Integritate al FRF, Virgil Pascu.

După câteva săptămâni de investigații, Comisia de Disciplină și Etică l-a sancționat pe Constantin Semen cu 6 luni de suspendare și 30.000 lei amendă pentru încălcarea articolului 60 din Regulamentul Disciplinar, cel care face referire la corupţie, pariuri sportive și integritatea competițiilor.

Cine este președintele Comisiei de recurs a FRF

Președintele Comisiei de recurs, care a răsturnat verdictul de la Disciplină, este Claudiu Dinu. Acesta a fost cooptat în FRF de Răzvan Burleanu pe 28 iulie 2015. La fel ca șeful Federației și ca secretarul general, Radu Vișan, și Claudiu Dinu a fost consilier prezidențial a lui Traian Băsescu, în 2013.

Observatorul FRF suspendat pentru pariuri rupe tăcerea după ce a fost iertat + Reacția celui care l-a „turnat”: „Dacă a fost iertat de FRF însemnă că s-a intervenit politic”
Președintele Comisiei de recurs a FRF, Claudiu-Constantin Dinu, a lucrat la Cotroceni între 2009-2014, iar în 2013 a fost ridicat la rang de consilier prezidenţial a lui Traian Băsescu

Contactat de GSP.ro, Constantin Semen susține că a fost victima unei înscenări pusă la cale de rivali politici, în timpul campaniei electorale din 2020. Observatorul FRF este consilier local muncipal la Târgu Jiu și președintele Consiliului Local.

Semen Constantin a fost sancționat contravențional de Agenția Națională de Integritate, după ce a fost reclamat că nu și-a declarat veniturile obținute din jocuri de noroc în declarația de avere.

Cum s-a apărat Constantin Semen: „Cineva a pus un bilet pe numele meu la Fortuna”

- Bună ziua, domnul Semen. Cum s-a ajuns să fiți suspendat pentru pariuri și apoi iertat?
- Totul a început în timpul campaniei electorale din 2020. Cineva a pus un bilet pe numele meu la Fortuna. Nu se știe însă la ce joc de noroc. Pe acel bilet s-a câștigat 728 de lei, iar impozitul era de 7 lei și ceva.

- Și ce s-a întâmplat mai departe?
- Tot cei care au pus la cale această operațiune m-au reclamat la Agenția Națională de Integritate, că nu am declarat la fisc cei 728 de lei câștigați la pariuri. Eu am declarat toate veniturile și nu declaram cei 728 de lei. Să fim serioși.

- Și cum ați ajuns în atenția Federației?
- Să vă explic. Mi-a venit o amendă de 50 de lei, din care puteam plăti 25 de lei în 15 zile. Am plătit 25 de lei ca să scap de toată nebunia. Mi-au reproșat că n-am contestat amenda.

- Chiar așa, de ce n-ați contestat-o?
- Cred că oricine din țara asta ar fi plătit amenda de 25 de lei, decât să o conteste și să umble pe la avocați.

- Ați aflat cine v-a creat aceste probleme?
- Da, bineînțeles. E și pe hârtia de la ANI și pe hârtia de la Federație. E un fost șef al galeriei Pandurii, care în colaborare cu mai mulți indivizi mi-au pus la cale această înscenare. Totul e pe linie politică. Adversarii mei au urmărit și la finanțe, știau mersul. Respectivul a fost băgat la înaintare. Sunt alte persoane în spatele lui.

- Cei de la Comisia de Disciplină și Etică n-au știut aceste lucruri de v-au suspendat și amendat?
- Domnul Pascu, ofițerul de Integritate, a zis "Gata, ai jucat la pariuri!" și a făcut adresă către secretarul general al FRF, Radu Vișan. Domnul Vișan a trimis mai departe cazul la Disciplină. Mă bucur că la Recurs s-au demontat toate acuzațiile care mi-au fost aduse. Dosarul e destul de mare. Am depus toate documentele pentru a-mi demonstra nevinovăția.

- Veți rămâne în continuare în corpul de observatori?
- Sigur, sută la sută. La 60 de ani, nu mă las bătut.

Reacția celui care l-a reclamat pe Constantin Semen că joacă la pariuri

GSP.ro a luat legătura cu Valeriu Peptenatu, fostul șef de galerie Pandurii, la care a făcut trimitere Constantin Semen, fără să-i rostească numele. 

"Recunosc, eu am făcut sesizare la ANI și la FRF că domnul Semen joacă la pariuri. Sunt surprins însă că domnul Semen a aflat că eu l-am reclamat. Omul e jucător înrăit. Îi aduc o sută de martori care știu că joacă toate jocurile de noroc. Știe tot orașul că joacă mașinuțe și pariuri sportive. 

Eu l-am reclamat la ANI după ce m-am întâlnit cu dânsul de mai multe ori pe la casele de pariuri. Sunt dispus să merg cu dumnealui la detectorul de minciuni să vedem cine are dreptate. 

Dacă a fost iertat de FRF însemnă că s-a intervenit politic. Eu nu sunt folosit politic, pentru că nu fac parte din niciun partid. 

Eu am reclamat jaful de la Pandurii și sunt denunțător în mai multe dosare penale. Inclusiv cu Marin Condescu", a declarat Valeriu Peptenatu, pentru GSP.ro. 

Observatorul FRF suspendat pentru pariuri rupe tăcerea după ce a fost iertat + Reacția celui care l-a „turnat”: „Dacă a fost iertat de FRF însemnă că s-a intervenit politic”
Valeriu Peptenatu

Citește și alte articole:

Naționala de Serie B! Jucătorii români sunt pe locul 4 în topul străinilor din liga secundă italiană
ITALIA 2
Naționala de Serie B! Jucătorii români sunt pe locul 4 în topul străinilor din liga secundă italiană

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează