GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  UEFA

Cade regula veche de 50 de ani? Golul în deplasare n-ar mai conta dublu în prelungiri!

UEFA
UEFA

Articol de - Publicat joi, 15 aprilie 2021 14:09 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 14:42

Revoluție pregătită de UEFA la Nyon. S-ar putea suprima, total sau parțial, avantajul de a marca pe teren străin în meciurile din fazele eliminatorii. O decizie s-ar lua mâine.

Fotbalul e în continuă schimbare și UEFA vrea să îl modernizeze, adaptându-l vremurilor actuale. A introdus tehnologia de linia porții și ajutorul VAR pentru a reduce erorile comise de arbitri, vrea să anuleze polemica ofsaidurilor, tot cu mijloace tehnice de ultimă generație, și umblă și la regulament. Avantajul golului înscris în deplasare ar putea deveni istorie!

„Regula poate crea confuzie”

The Sun a dezvăluit planurile de la Nyon privind suprimarea, totală sau doar parțială, a regulii conform căreia, la egalitate în dublă manșă, echipa ce marca mai mult pe teren străin avea câștig de cauză și mergea mai departe. Articolul 20.01 din regulamentul jocului de fotbal ar putea fi actualizat prin anularea prevederii, pentru reprizele de prelungire, în fazele eliminatorii. "Păstrarea acesteia în timpul regulamentar poate crea confuzie în rândul spectatorilor și telespectatorilor, astfel că nu ar fi exclus să se aplice peste tot", scrie L'Equipe.

Testată în 1965-'66

Problema va fi dezbătută mâine, în fața Comisiei de Competiții a forului continental, prezidată de portughezul Fernando Gomes. Dar este probabil ca soluția definitivă să se adopte abia după finala Ligii, la sfârșitul lunii mai. Ar însemna și epilogul unei epoci, pentru că UEFA a testat-o prima oară în sezonul 1965-1966, în fosta Cupă a Cupelor, și a extins-o din 1969 în toate competițiile organizate. Rațiunea a fost să crească spectacolul și să stimuleze echipele să nu mai joace ultradefensiv în deplasare. În plus, ar apărea și avantajul de a lupta pentru calificare dincolo de minutul 90 fără teama că un gol încasat compromite șansele. "Ar fi foarte bine și pentru public, și pentru bussiness", remarcă jurnaliștii francezi.

VIDEO Mihai Bendeac față-n față cu Victor Pițurcă: „M-am simțit penibil”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

VIDEO Louis Munteanu, decisiv în Coppa Italia Primavera » Fiorentina s-a calificat în finala competiției

Pep Guardiola, la egalitate cu Jose Mourinho după prima calificare cu Manchester City în semifinalele Champions League

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  15 Aprilie 2021, 18:53

Probabil ca n-ai vazut meciuri prin anii *960 si anii*970 cand jucatorii aveau mult mai multa demnitate si corectitudine . Nu cerseau la fiecare contact fault sau cartonas. Prin anii *960 nici nu se foloseau cartonase si erau jocuri spectaculoase cu respect intre jucatori. Evident nu era nici disperarea de azi dupa bani, laude desantate, jurnalisti platiti sa cante ode nemeritate. La Campionatul mondial din Spania Italia a iesit din grupe cu 3 egaluri si a castigat cupa. Asa ca fii „matale” sanatos si enerveaza-te la meciuri, bata-te cu suporteri adversari in loc de bucurie si placere de a vedea spectacol.

sibelius
sibelius  •  15 Aprilie 2021, 18:33
Postat de Ilie Tarnoveanu pe 15 Aprilie 2021, 15:24

Pentru inlaturarea nedreptatilor ar trebui 2 puncte la victorie si 1 punct la meci egal. Pentru inlaturarea pomenilor primite la orice atingere cu mana, la impingere usoara,la tinere de tricou scurta sa se dea lovitura directa sau indirecta de la locul infractiunii(ce mult suna). Penalty sa se dea doar in situatii iminente de a inscrie gol.

De la 2 puncte pentru victorie s-a ajuns la 3 TOCMAI pentru a incuraja jocul la victorie nu mica ciupeala de 0-0. Lovitura libera directa de la 8 m cu zidul in tribune? Alte idei crete mai aveti?

johnycash_2021
johnycash_2021  •  15 Aprilie 2021, 17:00
Postat de branzea_2021 pe 15 Aprilie 2021, 15:41

Bai Scorpie, agramat obosit, repeti aceeasi ineptie auzita la alti neajutorati. Golul in deplasare este primul criteriu de departajare in cazul egalitatii dupa dubla mansa, dar NU este considerat dublu. In cazul in care echipa X castiga acasa cu 1-0 si pierde in deplasare cu 2-1, rezultatul general, oficial OMOLOGAT va fi 2-2, echipa X se califica datorita golului marcat in deplasare. Gol dublu este doar in mintea pustie. A tunat si v-a adunat in sandramaua consoanelor.

Sigur ca nu exista gol dublu pentru golul marcat in deplasare, altfel scorul general din exemplul citat ar fi 3-2 pentru echipa X. Nici golurile marcate din loviturile de la 11 m, dupa cele doua reprize de prelungiri nu sunt contabilizate in palmaresul individual al jucatorilor. Sunt doua criterii de departajare diferite, prea complicate pentru spalatii pe creier.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează