GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  PSG - MANCHESTER CITY

Serialul Next Gen continuă » Episodul Mbappe vs Foden pentru un loc la Istanbul

Episodul Mbappe vs Foden pentru un loc la Istanbul
Episodul Mbappe vs Foden pentru un loc la Istanbul

Articol de - Publicat joi, 15 aprilie 2021 12:54 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 14:52

Autorul golului decisiv, atât în tur, cât și la retur, Phil Foden l-a eliminat pe Erling Haaland, dar dă acum peste Kylian Mbappe. Francezul a scos-o pe Manchester City deja cu Monaco acum patru ani.

Ce traseu în fazele eliminatorii are PSG în acest sezon. După Barcelona și Bayern, eliminate pe rând grație victoriilor din deplasare, trupa lui Pochettino dă piept cu probabila nouă campioană a Angliei. Va fi o ciocnire a echipelor patronate de bogații din Qatar și din Emirate, singurele semifinaliste fără trofeul Ligii sau CCE. Dar și un nou duel din serialul Next Generation. 

Provocarea pe care Phil Foden i-o lansează acum lui Kylian Mbappé: "Sunt pregătit să-l înfrunt", a spus englezul ce va împlini 21 de ani în preziua finalei de la istanbul. Un tweet în care campioanul mondial era tăguit și care l-a înfuriat, pentru că a fost postat fără aprobarea lui pe contul oficial. L-a șters, după ce generase discuții aprinse între fani.

Mbappe, două goluri în 2017

Mijlocașul lui Man. City a devenit marți seară, la Dortmund (2-1), doar al doilea jucător U21 care dă gol în ambele manșe ale unui "sfert" din Champions. Și ce coincidență, primul a fost chiar Mbappé! Iar similitudinile continuă absolut incredibil. Atacantul francez a reușit premiera tot într-o "dublă" cu Borussia, în aprilie 2017, însă pentru Monaco, care câștiga cu 6-3 la general (în deplasare marcase de două ori). 

Kylian reușea să înscrie câte o dată și în "optimi", tocmai împotriva "cetățenilor"! Toate cele șase goluri din acel sezon veneau în fazele eliminatorii ale competiției, în care s-a oprit în fața lui Juventus. Și atunci a punctat la Torino, dar degeaba (1-2). Formația din Principat nu i-a oferit prima finală din carieră.

La trei zile după finala Cupei Ligii

Și Foden a fost precoce. A debutat cu Guardiola, la 17 ani și jumătate în Ligă, un sfert de oră într-un meci cu Feyenoord, și a înscris prima oară pentru "cetățeni" acum 25 de luni, la un 7-0 cu Schalke. Phil a influențat un gol în ultimele trei prezențe în Champions, cu două reușite și o pasă decisivă, primind 6 în L'Equipe pentru evoluția de marți, a doua notă de la City după De Bruyne

City va merge pe Parc des Princes pentru turul cu PSG pe 28 aprilie, la numai trei zile după ce va juca pe Wembley în finala Cupei Ligii, cu Tottenham.

8 goluria marcat Mbappé în această ediție a Ligii la PSG, la două distanță de liderul Haaland. Foden n-a reușit decât trei, primul în grupe, cu Olympiakos

1 înfrângereîn ultimele 20 de partide din Ligă are Man. City (1-3 cu Lyon), 16 victorii și trei remize. E singura neînvinsă în acest sezon, 9 succese și un egal

VIDEO Ederson, portarul lui Manchester City, putea juca în România, la Oțelul: „I-am dat un mail”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ultimele informații despre starea lui Valentin Mihăilă: „Se află pe drumul cel bun”

Louis Munteanu, decisiv în Coppa Italia Primavera » Fiorentina s-a calificat în finala competiției

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
alex18
alex18  •  15 Aprilie 2021, 13:49

Cu tot respectul sunt curios daca voi cititi articolele inainte sa le publicati? In acest articol sunt vreo 3 greseli gen “Monaca” “similituniele” si “abolsut”.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează