GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  BRAZILIA

Starea lui Pele s-a înrăutățit! Legenda fotbalului brazilian își va petrece Crăciunul în spital

Starea lui Pele s-a înrăutățit. Foto: Imago Images
Starea lui Pele s-a înrăutățit. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 22 decembrie 2022 09:58 / Actualizat joi, 22 decembrie 2022 10:13

Spitalul Einstein, din Sao Paulo, a admis că boala de care suferă marele Pele, un cancer de colon, „a progresat și necesită o îngrijire foarte atentă din cauza insuficienței renale și cardiace”.

Fiicele sperau să-l externeze, pentru ca Pele, 82 de ani, să petreacă Crăciunul acasă, în familie. În cele din urmă, după o discuție cu medicii spitalului „Einstein”, unde este internat de 3 săptămâni, au trebuit să renunțe la intenția lor, pentru că starea de sănătate a legendei fotbalului brazilian s-a înrăutățit.

„Semnează pe cel puțin un sezon” » Messi s-ar fi înțeles verbal cu clubul, anunță Fabrizio Romano
MERCATO
„Semnează pe cel puțin un sezon” » Messi s-ar fi înțeles verbal cu clubul, anunță Fabrizio Romano

Pele nu e internat la ATI

Medicii au și emis ulterior un comunicat în care recunosc „progresia bolii oncologice”, un cancer de colon, și necesitatea unei îngrijirii atente, pentru monitorizarea „disfuncției renale și cardiace” de care suferă pacientul. Triplul campion mondial, cu Selecao, „va rămâne într-o cameră clasică și nu a fost internat la terapie intensivă” - se mai precizează în comunicatul spitalului din Sao Paulo.

Ceva mai devreme, una dintre fiicele lui Pele, Kelly, anunțase și ea că starea de sănătate a tatălui nu permitea întoarcerea acasă, de Sărbători: „Am decis din mai multe motive că ar fi mai bine să rămânem aici, cu toată grija pe care ne-o oferă familia «Einstein». Dragostea fanilor a fost un uriaș confort pentru tatăl nostru”.

Pele ar fi fost plasat la „îngrijiri paliative”

Pele a fost internat la spital pe 30 noiembrie și de atunci, informațiile referitoare la starea sa de sănătate au fost contradictorii. În prima zi, ESPN Brasil a dezvăluit că fostul internațional avea „corpul umflat, ar prezenta insuficiență cardiacă și confuzie mentală semnificativă”.

Cei din jurul lui au negat. Mai târziu, cotidianul Folha de Sao Paulo a informat că Regele ar fi fost plasat la „îngrijiri paliative”, ceea ce a provocat o mare îngrijorare printre fanii din toată lumea. Însă diversele comunicate de presă de la spital au fost liniștitoare, la fel precizările cu care a venit Kelly, în cadrul emisiunii „Fantastico” de la TV Globo: „Tatăl meu a făcut Covid și este în spital pentru infecția pulmonară ce a decurs de aici”.

Duminică, Pele a urmărit finala Cupei Mondiale din Qatar. Iar stafful său, printr-un mesaj pe Instagram, a salutat titlul cucerit de Messi și meciul spectaculos al „prietenului său Mbappe”.

VIDEO. Gică Popescu: „Nu contează că ești român sau brazilian. Să fim mai curajoși”

Citește și:

Îi fac loc lui Ronaldo. Două dintre vedetele echipei, puse pe liber

Antrenorul care „învață spaniolă” pentru a-l da la o parte pe Diego Simeone

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează