GSP.RO  »  SPORTURI  »  SCHI

FOTO + VIDEO Accidentare horror suferită de Aleksander Aamodt Kilde » Starul Cupei Mondiale de Schi Alpin a fost transportat cu elicopterul la spital

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 11:07 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 11:16

Schiorul norvegian Aleksander Aamodt Kilde (31 de ani), numărul 2 mondial în ultimele două ierni, s-a accidentat grav în timpul coborârii de la Cupa Mondială de la Wengen, în Elveţia.

Dublu câştigător în staţiunea elveţiană anul trecut, Kilde a căzut după mai bine de două minute de efort la finalul coborârii, înainte de a se opri în gard. Imaginile televizate au arătat cum norvegianul urla de durere în timp ce paramedicii îi aplicau un garou la genunchiul drept.

+4 FOTO

În vârstă de 31 de ani, câştigătorul Cupei Mondiale din 2020 suferise deja o accidentare gravă la genunchi în ianuarie 2021.

Cursa a fost întreruptă, schiorul fiind evacuat cu un elicopter. Câştigător al globului de cristal în 2020, Kilde a terminat pe locul 3 în prima coborâre de la Wengen, joi, şi pe locul 3 în super-G, vineri.

Poză de pe patul de spital

Federaţia norvegiană de schi a oferit în această dimineaţă informaţii despre starea de sănătate a lui Aleksander Aamodt Kilde. Câştigătorul Cupei Mondiale 2020 a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Berna cu un umăr drept dislocat, o tăietură la gambă şi mai multe vânătăi.

Accidentare horror suferită de Aleksander Aamodt Kilde » Starul Cupei Mondiale de Schi Alpin a fost transportat cu elicopterul la spital

Cu toate acestea, nu au fost constatate fracturi, contrar îngrijorărilor stârnite de imaginile cu căzătura sa spectaculoasă.

Pe Instagram, Kilde a postat o fotografie cu el pe patul de spital, cu faţa plină de vânătăi, dar zâmbind, alături ce iubita sa, campioana americană Mikaela Shiffrin.

"Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele voastre, pentru toate cuvintele de afecţiune şi de susţinere. Acest sport poate fi brutal, dar eu încă îl iubesc", a scris el.

Citește și:

Becali ar fi trimis oferta pentru înlocuitorul lui Compagno » Transfer la reducere: de ce costă doar 200.000 de euro + ce știe să facă
FCSB
Becali ar fi trimis oferta pentru înlocuitorul lui Compagno » Transfer la reducere: de ce costă doar 200.000 de euro + ce știe să facă
La 8 ani de la venirea în România, străinul din Superligă a dat cărțile pe față: „Am avut un șoc când am ajuns aici. Nu-mi place mentalitatea!”
INTERVIU
La 8 ani de la venirea în România, străinul din Superligă a dat cărțile pe față: „Am avut un șoc când am ajuns aici. Nu-mi place mentalitatea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează