GSP.RO  »  SPORTURI  »  OPINIE

Comentariu de Cristian Coman » Consiliul Sportiv de Asalt al Țării a decis: Iohannis ne salvează!

Articol de - Publicat sambata, 30 noiembrie 2019 14:34

CSAT (Consiliul Sportiv de Asalt al Țării) în plină desfășurare la Cotroceni.  
Klaus Iohannis a venit încărcat ușor pozitiv după ce l-a decorat pe Marele Ivan. Și ușor negativ după ce s-a întâlnit cu președintele Federației de Tenis, Marele Ion, care a venit „ca un olog”. 

Iohannis vrea să rezolve și sportul, a rezolvat el PSD-ul, doar nu se compară! Și apoi, se știe că românii mai uită de probleme dacă țara are performanță în sport. E adevărat, a aprobat încă 5 avioane, a aprobat rachete Patriot, nu poate să ia rachete pentru tenis?  

Președintele, schior de weekend și tenismen amator, a luat un nou mandat, așa că îi dă mâna să fie generos. A dat sfoară în țară către sportivi că e dispus la dialog. Orice o însemna și asta.  

La CSAT participă de-a dreapta Marius Vecerdea, sfetnic în materie de tenis și de tribunale. La un pas de tron, răsturnat de perne Marele boier, bogat si ințelept, Ion Țiriac. Mârâie ușor, demn, la vedea sfetnicului. Apoi batrânul Ivan, aplecat de sprate de Steaua României în grad de Cavaler, caută cu privirea pagaia dăruită. 

Urmează Andreea-campioana-cu-medalia-furată cu nou-născutul în brațe, decisă aparent să deblocheze emoțional situația de la gimansitică. Urmează Covaliu, cu fetele de la scrimă de la Rio păzindu-i medaliile, doamna Lipă cu 8+1 fete, Simona Halep cu maseurul lângă ea, forminți, mirei, burleleni si alti curteni. 

„Guvernul recent instalat a înţeles că sportul de performanţă trebuie susţinut de la cel mai înalt nivel, fără discuţie. Aştept un plan concret cât mai curând şi sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară”, tună Președintele deasupra tuturor.  

E liniște. Nimeni nu suflă și nimeni nu crede. Niciun guvern nu a mișcat un deget. Când vistieria Sportului a crescut în 2018, abia s-a apropiat de 0,05% din banii țării.  

„Daca mâine dimineață eu aș fi Ministrul Sportului, în prima ședintă de guvern m-aș urca pe masă. Nu m-aș da jos de pe masă până când nu aș obține 1%”. CSAT-ul încremenește. Marele Ion îl înfruntă pe Marele Câștigător? Toți îl și văd pe Țiriac călare pe masa din Palatul Victoriei.   

Klaus se gândește dacă să-l dezlege pe Vecerdea sau să caute mai bine soluția temporizării. De sub mustața grizonantă vine continuarea. 

„Vă rog să angajați un om numai pentru sport. De dimineață până la 6 seara, că dispărem”.  

A, e mai simplu decât spera, Președintele s-a liniștit. Are deja omul potrivit pentru asta, e un campion al României în 2014 și 2019. Anul ăsta a câștigat chiar două tururi la rând, în două săptămâni. 

„Am de gând, de aici, de la Cotroceni, să mă implic în ce înseamnă organizarea sportului românesc.” 

Ochii obișnuiți cu strălucirea medaliilor s-au mărit. Ușa palatului scârțâie ușor. Doamna de la Protocol intră și îți țuguie buzele de urechea campionă, cea acuzată de cască: 

„Dacă e groasă, puteți să invocați o întâlnire de urgență pe deficit bugetar.” 

Zâmbetul marilor sportivi a îmbujorat-o. Președintele câștigase deja la puncte.  

(foto: presidency.ro)

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (10)
soarele.meu
soarele.meu  •  01 Decembrie 2019, 07:56

Hai, ca s-au repezit hastagistii de cacao, care trăiesc bine din norme de hrană, pe spinarea poporului roman să critice un articol care l-a atins in zonele contondente pe Basescu 2!! De 20 de ani din 30, Romania a fost condusă de acoperiții ,,europeni,, din tagma pampalaului de johannis si uite ce bine trăiește poporul roman!! Ultimii pe toate planurile!! Dar mai ales la salarii și pensii!! De parcă Veorica a condus Romania cale de 30 de ani!! Așa e cand vrei sa fii și ticălos și prost in proporții ingrijorator de egale!! Huooo, salvatorilor de mucava din diaspora manevrata politic!! Manca-v-ar pamantul de ticăloși militarizati, pana o sa ajunga și românii sa trăiască normal!!

1618597915124142
Alexandru Chis  •  01 Decembrie 2019, 06:28

Hopa! PSD este... in tot si in toate! Observ ca pana si redactia GSP este... rosie, avandu-l "portdrapel" pe acest Cristian Coman. Tare ne-am mai "procopsit" cu astfel de specimene.

tataika
tataika  •  01 Decembrie 2019, 05:45

Chiar daca s-a dorit un pamflet, "articolul" tot de doi bani este, ca si "ziaristul" care l-a creat...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează