GSP.RO  »  SPORTURI  »  JO BEIJING

Medalia venită după 8 ani » Veste excelentă primită de un sportiv român, participant la JO de la Beijing

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2016 18:29

Luptătorul Gheorghiță Ștefan a primit vestea carierei! După ce uzbekul Soslan Tigiev a fost descoperit dopat, românul va primi medalia de bronz la JO de la Beijing!

Clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, la lupte libere, românul Gheorghiță Ștefan va primi medalia de bronz la categoria 74 kilograme după ce medaliatul cu argint, uzbekul Soslan Tigiev a fost descalificat, fiind găsit dopat la reanalizarea probelor.

"Am primit hârtie oficială din partea Federației Internaționale de Lupte. Ei la rândul lor au răspunsul WADA, Agenția Mondială Antidoping", a declarat Răzvan Pârcălabu, președintele FR Lupte.

Oficialul român a explicat cum au fost departajați și cei doi sportivi care au terminat pe locul 5, românul și cubanezul Ivan Fundora. "Totul s-a decis la punctaveraj. Gheorghiță Ștefan a avut un punctaveraj mai bun pe parcursul zilei de concurs", a declarat Pârcălabu.

Va primi rentă olimpică

Gheorghiță Ștefan avea 21 de ani la Beijing și a pierdut atunci meciul decisiv pentru medalie, 2-5 cu bielorusul Murad Gaidarov. Luptătorul va trebui să fie recompensat acum de Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu suma de 21.000 de euro, cea primită în 2008, de sportivii medaliați cu bronz. În plus, el va intra pe lista rentierilor români.

"Nici nu realizez!"

Ștefan Gheorghiță a primit știrea cu mare bucurie și spune că durerea de atunci, când a terminat lângă podium, a fost ameliorată acum.

Gheorghiță, nu se putea o știre mai bună nu?
- Doamne, incredibil! Sânt foarte bucuros și sincer, nu realizez! Sigur, nu e aceeași senzație, că nu am trăit bucuria de a urca pe podium, dar oricum satisfacția e enormă.
- La Beijing a fost o mare durere pentru tine, ai plâns după medalie.
- Așa e. Am muncit mult, am visat să iau o medalie. Dar și acum e tot munca mea. Întotdeauna am militat pentru un sport curat în care trișorii nu au ce căuta.
- Acum te vei retrage?
- Decizia era luată dinainte. Din păcate m-am accidentat, am avut o operație de refacere a cartilajului la genunchiul drept și nu mai pot face sport de mare performanță. A venit medalia asta la fix, la final de carieră.
- Aștepți acum medalia și banii de la COSR?
- Federația va face demersurile pentru drepturile mele. Eu mă bucur că am intrat într-o listă selectă a medaliaților.
- Acum tu și logodnica ta, Corina Căprioriu, formați o familie de madaliați olimpici!
- Da, așa e! Și ea a primit vestea cu și mai mare bucurie. S-a bucurat enorm pentru mine, ea știe ce înseamnă să urci pe podiumul olimpic!
- Puteți face nunta acum!
- Da, la anul e în pregătire. Să găsim locația perfectă. Va fi la București! 

9 medaliiva avea de acum în palmares România la JO Beijing 2008 după cea primită de Gheorghiță Ștefan: 4 de aur, 1 de argint și 4 de bronz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ice_heart
ice_heart  •  21 Noiembrie 2016, 20:36

Domnule Marian Ursescu," sant''? Nu cumva sunt/sint?

magura
magura  •  21 Noiembrie 2016, 20:03

Bravo lui! Merita!!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  21 Noiembrie 2016, 19:46

...s a facut dreptate ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează