GSP.RO  »  SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ

Scandal în lotul SUA de snowboard! Antrenorul e acuzat de abuz sexual: „Poza sportivele dezbrăcate” + Acuze de rasism către un coleg

Callan Chythlook-Sifsof // FOTO: Imago
Callan Chythlook-Sifsof // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 februarie 2022 10:49 / Actualizat sambata, 12 februarie 2022 12:23

Callan Chythlook-Sifsof (32 de ani) a stârnit un val de controverse în echipa Statelor Unite de snowboard, după acuzele aduse antrenorului lotului, dar și unuia dintre sportivi.

Fostă sportivă, care a participat la Jocurile Olimpice din 2010, l-a acuzat pe antrenorul Peter Foley de abuz sexual. Acesta se află în prezent în Beijing, unde conduce lotul american.

Callan a făcut dezvăluiri și despre fostul ei coleg, Hagen Kearney, pe care l-a acuzat de rasism.

Într-un mesaj postat pe Instagram, fosta sportivă susține că în timpul calificărilor pentru Jocurile Olimpice din 2014, Hagen Kearney, prezent și el acum la Beijing, a folosit un de mai multe ori un cuvânt jignitor când a vorbit despre persoanele afro-americane și a făcut în mai multe rânduri glume despre violarea femeilor din lot. 

Scandal în lotul SUA de snowboard! Antrenorul e acuzat de abuz sexual! Federația a deschis o anchetă

Callan Chythlook-Sifsof susține că timp de 10 ani antrenorul Peter Foley a fotografiat sportive dezbrăcate și că în 2014 a făcut mai multe comentarii cu tentă sexuală către ea și o altă colegă. După aceste acuzații, Federația Americană de Schi și Snowboard a deschis o anchetă.

„Luăm în serios aceste acuzații și le investigăm”, au transmis oficialii Federației americane.

„Nu mă mai pot uita la Jocurile Olimpice fără spun asta”

„Nu mă mai pot uita la Jocurile Olimpice fără spun asta în mod public. Competiția din 2014 de la Lake Louise a fost ultima pentru mine. A fost un an toxic, dar nu a fost foarte diferit față de ultimii 9 an în care am călătorit cu echipa Statelor Unite. Una dintre primele amintiri pe care le am cu antrenorul Peter Foley este de când aveam 17 ani. El ne șoptea mie și colegelor mele: «Vreau să-i fac sex oral», arătând spre o tânără fată din Argentina, care se afla pe ringul de dans. 

De când a intrat în echipă, Hagen Kearny a folosit întruna cuvântul cu N (n.r. - jignitor la adresa persoanelor afro-americane), cu intenția de a mă irita. După ce l-am certat pentru folosirea acelui cuvânt, în 2014, în fața întregii echipe, ceva s-a întâmplat în timpul calificărilor din Canada. 

În mașina cu care ne întorceam la hotel, a spus: «Kanye West le strică reputația persoanelor de culoare». I-am spus să tacă pentru restul drumului. Când am ajuns la hotel, am coborât prima din mașină, iar el a mers în spatele meu. Și-a pus mâinile la gură și a strigat de vreo 20 de ori cuvântul cu „n”. 

În lobby m-am oprit pentru a-l înfrunta și am zis «Hagen, dacă mai spui asta o dată...». El s-a apropiat foarte mult de fața mea, s-a făcut că mă lovește și a spus «Ce? Ce vei face?». M-am întors și am plecat spre camera mea. A lui era în partea opusă a clădirii, dar m-a urmărit. Am luat-o pe scări. Acest om a făcut glume despre violarea altor femei din echipă...

În aceeași călătorie l-am auzit pe Trevor Jacob (n.r. - fost component al echipei de snowboard) povestind despre o fată care-i făcea sex oral și pe care a alungat-o pentru că îl plictisea. Iar antrenorii au început să râdă, în timp ce eu eram îngrozită. Doar o zi normală în echipa de snowboard a Statelor Unite”, a scris Callan Chythlook-Sifsof pe Instagram.

Scandal în lotul SUA de snowboard! Antrenorul e acuzat de abuz sexual: „Poza sportivele dezbrăcate” + Acuze de rasism către un coleg
Hagen Kearney // FOTO: Guliver/GettyImages

Citește și: 

Un sportiv din Ucraina, mesaj de impact la Jocurile Olimpice: „Nu războiului”

O fostă campioană olimpică îi acuză pe adulții din jurul Kamilei Valieva, patinatoarea depistată pozitiv la numai 15 ani!: „Adulții să plătească!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  12 Februarie 2022, 13:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează