NEWSLETTER  »  EMOȚII

Mingea devenită colac de salvare, fularul cu trecut și viitor + Crainic și tată de campion mondial

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2022 08:00

Sunt Cristina Negrilă, editor GSP.ro, și vă aduc săptămânal povești care mi-au atras atenția și care cred că merită să fie citite.

Salvat de o minge care l-a ajutat să plutească 18 ore pe mare

Ivan, un macedonean de 30 de ani aflat în vacanță în Halkidiki, a fost aproape de o tragedie. Bărbatul a fost luat de curenții puternici în timp ce înota în mare, fiindu-i imposibil să revină spre țărm. Prietenii au alarmat paza de coastă elenă după ce l-au văzut tras în larg de forța apei învolburate.

Pierdut în furia valurilor, bărbatul a găsit o rază de speranță - o minge de fotbal - și s-a agățat de ea cu toate puterile. A transformat-o în colac de salvare pentru a-și trage sufletul când obosea să mai înoate. A reușit să plutească și să reziste 18 ore, până la sosirea salvatorilor, grație acelei mingi parțial dezumflate.

Mingea devenită colac de salvare, fularul cu trecut și viitor + Crainic și tată de campion mondial
  • Primarul din Kassandra, Anastasia Chalkia, s-a pozat cu mingea care l-a salvat pe Ivan

Mingea miraculoasă a fost pierdută în mare de frații Tryphon, 11 ani, și Thanos, 6 ani, cu 10 zile în urmă, în timp ce se jucau pe o plajă a insulei Lemnos. Mama copiilor a văzut la TV știrea despre salvarea bărbatului și a recunoscut mingea pierdută de copii.

Obiectul plutise împins de curenți, parcurgând în jur de 130 de km. Ca și cum acea minge avusese o misiune clară: să-i salveze viața naufragiatului.

Mingea devenită colac de salvare, fularul cu trecut și viitor + Crainic și tată de campion mondial

Primarul din Kassandra (oraș în care Ivan a fost internat după ce a fost scos din mare) a distribuit pe Facebook imagini de la vizita la spitalul în care macedoneanul se recupera. Din păcate, unul dintre prietenii lui Ivan nu a fost la fel de norocos și e încă dat dispărut în valurile mării.

Fularul cu trecut și viitor

Flynn Downes are 23 de ani și în această vară și-a îndeplinit dorința pe care o avea de când era mic: să ajungă la West Ham. Un vis al lui și al bunicului, care i-a insuflat dragostea pentru club. 

Puștiul n-a uitat nicio clipă grija purtată de bătrân. Cînd se pregătea să meargă la prezentarea oficială i-a trecut prin minte toată copilăria. S-a revăzut din nou mic, de mână cu bunicul care îl ducea la meciuri și la antrenamente. N-a uitat bucuria pe care au împărțit-o la victoriile echipei. Înfrângerile i-au călit pe amândoi.

Au visat împreună că Flynn va deveni fotbalist. N-au îndrăznit să-și spună cu voce tare unul altuia cea mai aprigă dorință: transferul la West Ham. Dar s-a întâmplat.

În ziua prezentării la West Ham, Flynn a vrut să știe toată lumea că bunicul e cel datorită căruia își trăiește visul. Visul lui, dar și al bătrânului.

Mijlocașul a dorit să-i aducă un omagiu acestuia și s-a pozat cu fularul său la gât. Să știe toată lumea că bunicul l-a învățat să iubească West Ham. 

Mingea devenită colac de salvare, fularul cu trecut și viitor + Crainic și tată de campion mondial

E un sentiment suprarealist. Simt că visez. Să fiu aici e ceva aparte, e un privilegiu absolut. A fost visul meu să semnez cu West Ham de când eram copil. E echipa mea de suflet.

- Flynn Downes

Crainic și tată de campion mondial: „Tipul ăla care tocmai a câștigat aurul e fiul meu!”

Jake Wightman a cucerit medalia de aur la proba de 1.500 m, la Mondialele de Atletism, depășindu-l pe campionul olimpic din 2020, Jakob Ingebrigtsen.

„Jake Wightman a făcut cursa vieții lui, iar eu mi-am pierdut vocea”, a fost mesajul gâtuit de emoție al crainicului. Era un moment cu adevărat special, pentru că tipul ăla care trecuse linia de finiș era fiul lui.

Mingea devenită colac de salvare, fularul cu trecut și viitor + Crainic și tată de campion mondial
  • Geoff comentând cursa senzațională făcută de fiul său

Tatăl Geoff nu doar că a asistat la cursa fantastică a lui Jake, ci a și comentat-o.

Imediat după ce Jake a încheiat cursa și fanii au început să sărbătorească, pe ecranul imens de la Hayward Field, din Oregon, a apărut imaginea crainicului: „Trebuie să vă spun de ce toate camerele sunt pe mine acum. Tipul ăla care a câștigat e fiul meu. Eu îl antrenez. Și e campion mondial!”

Mingea devenită colac de salvare, fularul cu trecut și viitor + Crainic și tată de campion mondial

N-a plâns. Printr-un efort doar de el știut și-a ținut în frâu lacrimile. Poate pentru că, așa cum avea să declare după cursă, s-a pregătit tot timpul pentru momentul ăsta. Îi comentează prestațiile de când băiatul avea 11 ani, de când nu erau camere de filmat în jur, nu erau atât de mulți spectatori în tribune și medaliile nu erau atât de strălucitoare. „A fost ceva fantastic să-l văd câștigând aurul”.

N-a plâns, doar a ridicat brațele în aer sărbătorind victoria în timp ce privea bucuria învingătorului.

„Tata pare un robot uneori când e la microfon. Sper că robotul s-a stricat azi, sper că s-a emoționat. Va fi interesant să-l urmăresc. Mama plângea, măcar cineva din familie vărsa lacrimi”, a glumit mediatul cu aur.

Mingea devenită colac de salvare, fularul cu trecut și viitor + Crainic și tată de campion mondial
  • Mama lui Jake a văzut cursa din tribună și a sărbătorit intens succesul

Până la această cursă, Jake mai câștigase două medalii de bronz în 2018, la Commonwealth Games și la Campionatele Europene.

Până la următoarea întâlnire pe mail, vă aștept pe GSP.ro pentru știrile de zi cu zi. Iar dacă aveți ceva să-mi spuneți, poate chiar o poveste sensibilă de semnalat, îmi puteți scrie oricând pe [email protected].

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează