INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

10 ani de la debutul celui mai de succes pariu al lui Guardiola: "Nu știam mare lucru despre el, dar ne-a atras atenția prin echilibrul oferit echipei prin mișcările sale cu sau fără minge"

Sergio Busquets
(foto: Guliver/Getty Images)
Sergio Busquets (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat joi, 13 septembrie 2018 14:17

Au trecut 10 ani de când Sergio Busquets, unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai Barcelonei în prezent, a debutat la echipa mare.

Mijlocașul e acum unul dintre fotbaliștii fără de care niciun antrenor nu concepe echipa de start, dar în urmă cu 10 ani doar Pep Guardiola a avut încredere în el când era un necunoscut.

În 2008, după o înfrângere surprinzătoare contra Numanciei, 0-1, catalanii erau obligați să câștige contra lui Racing Santander, în următoarea etapă, pe Camp Nou. A fost momentul în care mulți l-au crezut nebun pe Guardiola. Tehnicianul a decis atunci să mizeze pe Sergio Busquets, un tânăr de 20 de ani, mijlocaș care până atunci jucase doar la echipa de tineret a Barcelonei. 

Sergio purta pe tricou numărul 28 și a fost integralist, iar Barcelona a remizat, 1-1, cu Racing. Nu a fost tocmai debutul visat, pentru că echipa nu a câștigat, dar Guardiola s-a convins că nu a greșit când a avut încredere în tipul înalt și slab, de care mulți, la prima vedere, s-au îndoit.

"Am văzut 11-le Barçei și nu știam mare lucru despre acest Busquets. Doar că venea de la tineret. Ne-a atras atenția prin faptul că era foarte sobru. A jucat la fel cum joacă acum: oferind un echilibru echipei prin mișcările lui cu sau fără minge", povestește pentru Marca Jose Ramon Lopez Muniz, cel care era antrenor la Racing în urmă cu 10 ani.

28 de trofee a câștigat Sergio Busquets până în prezent cu FC Barcelona: 3 Ligi ale Campionilor, 7 campionate, 6 Cupe ale Regelui, 6 Supercupe ale Spaniei, 3 Supercupe ale Europei, de 3 Mondialul Cluburilor

2 trofee a adunat Busquets în tricoul Spaniei: Un titlu mondial și unul european

Inovația lui Pep s-a transformat într-o constantă a echipei, iar Busquets a reușit să-și câștige respectul multor legende ale fotbalului. El e acum la fel de important pentru Barcelona ca Xavi sau Iniesta, alături de care a format o tripletă legendară de mijlocași, nu doar la echipa de club, ci și la naționala Spaniei.

"Busquets pune interesul echipei pe primul plan, în ciuda faptului că ar putea alege să strălucească el"  Vicente del Bosque, fost selecționer

Busquets e un fotbalist atipic. Nu-i place să iasă în evidență și nu are cont pe nicio rețea de socializare. După retragerea lui Carles Puyol, Busi a "moștenit" numărul 5, cu care fundașul scrisese istorie. În prezent, este al doilea căpitan al catalanilor, după Lionel Messi.

 15367839679855
foto: marca.com

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează