INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CARIERĂ

10 ani la Dinamo Kiev » Ultimul meci al lui Ghioane

Tiberiu Ghioane (dreapta)
Tiberiu Ghioane (dreapta)

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 20 mai 2011 12:01

Mîine, Tiberiu Ghioane (30 de ani), protejatul lui Valeri Lobanovski, va juca ultimul său meci alături de Dinamo Kiev, împotriva celor de la Mariupol. Cu această ocazie, el a acordat primul şi, probabil, ultimul său interviu, revistei Futbol.

Românul şi-a trecut în revistă cariera la echipa ucraineană, recunoscînd practic, că activitatea lui se împarte în două: înainte şi după atacul cerebral suferit în 2005.

Ghioane vorbeşte şi despre Mircea Lucescu, care i-a fost antrenor la Rapid. "Cred că Lucescu a fost, la acel moment, profesorul meu principal de fotbal. Am lucrat cu el numai şase luni, dar a fost foarte util pentru mine. Lucescu este un tehnician care nu se opreşte niciodată din dezvoltare. Tot timpul el scrie, citeşte, învaţă ceva. Din păcate, este un om ocupat şi nu prea ne-am văzut cît timp am stat în Ucraina. ne-am întîlnit doar la meciurile Dinamo-Şahtior".

Mutu - talent irosit

Întrebat cine crede că este cel mai tare jucător român de fotbal, Ghioane răspunde: "Hagi, aici nu încape discuţie. Este o figură legendară, cu un joc care a încîntat toată România. Eu îl compar cu Şevcenko. Geniali. La 34 de ani, Şevcenko joacă un fotbal clasic, dînd goluri importante".

Numărul 2, după Hagi, este Gică Popescu. "Un apărător valoros, care a făcut carieră europeană". Răzvan Lucescu? "Din păcate, în momentele cruciale pentru România, nu a confirmat ca antrenor". Mutu? "Speranţe mari legate de el şi neîmplinite. Generaţia a fost bună, dar fără calificări şi rezultate majore. Păcat! Mutu a ales o altă cale şi s-a irosit".

Don Quijote şi Travolta

Jurnaliştii ucraineni erau la curent cu pasiunea pentru cărţi a lui Tibi Ghioane. "Da, citesc foarte mult. Cartea care mi-a schimbat foarte mult viziunea a fost Biblia. Dar a citi-o este un lucru, iar a întelege-o este alt lucru. Nu toată lumea pricepe exact ce se spune acolo". Din cărţile clasice, Ghioane preferă "Don Quijote" şi "Quo Vadis". La filme favorite, el a amintit Face/Off, cu John Travolta şi Nicolas Cage. Idolul copilăriei sale a fost Dennis Bergkamp.

La final de drum alături de Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane a avut o singură concluzie: "Au fost nişte ani minunaţi, dar viaţa nu se încheie aici".

 

 

 

Playtech: Cum poate SCĂPA Rangers de Ianis Hagi, de fapt. Steven Gerrard a făcut o schemă deja


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează