INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AS ROMA - BARCELONA 3-0

10 motive pentru "naufragiul" Barcelonei de la Roma » Plecarea lui Neymar, greșelile lui Valverde și două campanii dezastruoase de transferuri

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 aprilie 2018 17:49

Barcelona a fost eliminată pentru al treilea an consecutiv în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, iar presa din Spania încearcă să găsească explicații pentru o nouă eliminare dezamăgitoare a catalanilor.

Jurnaliștii de la Marca au alcătuit o listă de 10 motive pentru eșecul istoric suferit de Barcelona pe terenul lui AS Roma, 0-3.

1. Plecarea lui Neymar

Transferul starului brazilian la PSG ocupă primul loc pe lista întocmită de Marca: "Nimeni nu se aștepta ca un jucător de o asemenea valoare să plece de pe Camp Nou. Plecarea lui a lăsat pe toată lumea surprinsă, iar absența lui s-a văzut la Roma".

2. Lipsa transferurilor din vară

Ziariștii iberici nu au criticat doar plecarea lui Neymar, ci și latența oficialilor în ceea ce privește aducerea unor jucători valoroși. Au sosit pe Camp Nou Ousmane Dembele, Paulinho sau Nelson Semedo, jucători pentru care s-au plătit sume impresionante, dar care au dezamăgit în Spania.

3. Ținte greșite în iarnă

În opinia spaniolilor, Barcelona a greșit semnificativ și în iarnă, atunci când "catalanii au ratat șansa de a-și spăla greșelile făcute în vară". Coutinho sau Yerry Mina au fost aduși pe Camp Nou, dar nu au adus doza de plus-valoare așteptată de toată lumea.

4. Valverde a gestionat greșit lotul

Tehnicianul de 54 de ani a fost criticat de presă pentru că și-a menajat foarte puțin titularii pe parcursul campionatului. Chiar dacă Barcelona a dominat cu autoritate sezonul din La Liga, oboseala și-a spus cuvântul la Roma, unde jucătorii Barcelonei au părut în repetate rânduri epuizați.

5. Messi și atât

Argentinianului nu i-au fost luate din merite, mai ales că a făcut un sezon foarte bun, dar jurnaliștii au sesizat faptul că acesta nu a fost ajutat mai deloc de colegii săi. Nici la Roma, nici pe parcursul sezonului. 

6. Sume exorbitante pentru transferuri, același deznodământ în Ligă

Jurnaliștii de la Marca au remarcat faptul că, deși catalanii au cheltuit 320 de milioane de euro pe transferuri, jucătorii veniți nu au îmbunătățit deloc echipa lui Valverde.

7. Valverde și lipsa încrederii față de rezeve

Marca e de părere că tehnicianul spaniol al Barcelonei a acordat prea puțin credit unor rezerve precum Paco Alcacer, Denis Suarez sau Yerry Mina, alegând în schimb să-i folosească aproape continuu pe Busquets, Rakitici, Iniesta și Alba.

8. N-au învățat din greșeli

"Ce s-a întâmplat la Roma a fost similar cu experiența trăită de Barcelona împotriva lui Juve și PSG în 2017. Echipa nu a jucat cu intensitatea corectă în Europa. Avantajul din meciul tur, 4-1, a dat prea multă încredere echipei «blaugrana», care a plătit la final pentru asta", cred jurnaliștii.

9. "Prăbușiri inexplicabile"

Un alt lucru scos în evidență de presa din Spania e forma alarmantă a lui Umtiti și a lui Paulinho: "Umtiti a fost senzațional în prima parte a sezonului, dar nu a mai fost la fel după pauza cauzată de accidentare".

10. Valverde și lipsa autocriticii

Un ultim punct remarcat de presa din Spania a fost faptul că  Ernesto Valverde nu și-a criticat deloc jucătorii pe parcursul sezonului, chiar dacă jocul catalanilor a lăsat de dorit în mai multe partide.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
milu
milu  •  11 Aprilie 2018, 21:45

in fotbalul de astazi trebuie sa alergi,nu gluma.multi fotbalisti ai barcelonei nu mai pot alerga la nivelul cerut de liga campionilor.asta-i adevaratul motiv al eliminarii echipei catalane.

bodrin
bodrin  •  11 Aprilie 2018, 20:32

Multe greseli. Asa ceva nu se intampla la fcsb, unde G.Becali nu l-ar fi dat pe Neymar si, impreuna cu Dica, iar fi criticat pe jucatori fara mila, ca niste superprofesionisti ce sunt...

adrian_riga
adrian_riga  •  11 Aprilie 2018, 20:06

@ baruch: sa spui ca neymar e numarul unu in lume ca influenta in joc .... e opinia ta, dar e f departe de adevar. apropo, parerea mea e ca nu e in primii 3 la momentul actual. messi, ronaldo, salah, in orice ordine vrei tu. eu i-am insiruit pur alfabetic.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează