INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACHIZIŢII

10 transferuri pentru titlul în Premier League » Liverpool aduce jucători din Germania, Italia şi Spania

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 mai 2016 14:42

Liverpool a pierdut finala Europa League, iar șansele ca formația de pe Merseyside să semneze jucători importanți s-au diminuat considerabil, având în vedere că trupa lui Klopp nu va evolua în nicio competiție europeană sezonul viitor.

Cu toate acestea, tehnicianul neamț e cunoscut pentru capacitatea de a transfera jucători pe bani puțini și a-i transforma în fotbaliști de clasă cu care, ulterior, să câștige trofee.

Jurnaliștii de la Mirror au făcut o listă cu posibilele ținte ale lui Liverpool în această perioadă de transferuri.

1. Mario Gotze

Mijlocașul german are mari șanse de a ajunge pe Anfield pentru o sumă modestă în comparație cu transferurile din Premier League, 20 de milioane de lire. Gotze a pierdut echipa la Bayern după o accidentare care l-a ținut pe bară luni la rând. Fotbalistul e de asemenea un produs al tehnicianului german, lucru care ar putea cântări decisiv în desfășurarea negocierilor. 

2. Loris Karius

Portarul celor de la Mainz, club la care Klopp a antrenat, ar putea ajunge pe Anfield pentru suma de 4.7 milioane de lire. Internațional U-21 i-ar putea lua locul lui Mignolet în poarta ”cormoranilor”, deși Klopp și-a manifestat în dese rânduri încrederea pe care o are în goalkeeperul belgian.

3. Jonas Hector

Fundașul lui FC Koln ar putea ateriza pe Anfield în această vară. Hector a debutat în naționala Germaniei la doar 23 de ani și ar concura pentru un post de titular la Liverpool cu Alberto Moreno.

4. Yacine Brahimi

Conform presei portugheze, Liverpool a făcut deja o ofertă pentru mijlocașul celor de la FC Porto. Algerianul în vârstă de 26 de ani a mai evoluat în carieră pentru Rennes, Clermont și Granada.

5. Piotr Zielinski

E binecunoscută afinitatea lui Klopp pentru polonezi, Lewandovski fiind cel mai cunoscut produs al tehnicianului. Mijlocașul care a evoluat 63 de partide pentru Empoli în ultimele 2 sezoane de Serie A, s-ar număra printre cererile prioritare ale lui Klopp, încă de la instalarea sa la Liverpool. La doar 21 de ani, Zielinski s-ar putea integra rapid în centrul liniei mediane, acolo unde ”cormoranii” sunt în căutarea unei piese importante.

6. Isco

În cazul în care Gotze nu ajunge pe Anfield, a doua variantă preferată de neamț ar veni din curtea ”galacticilor”. Isco are 97 de partide și 15 pentru Real Madrid și ar putea evolua alături de Coutinho în spatele vârfului.

7. Ben Chilwell

Jucătorul lui Leicester City, împrumutat la Huddersfield sezonul trecut, Ben Chilwell ar putea ataca titlul pe Merseyside. Liverpool nu se află la prima încercare de a-l achiziționa pe fundașul de 19 ani, însă lipsa experienței ar putea fi un dezavantaj în vederea unui loc în primul ”11”.

8. Mahmoud Dahoud

Un fotbalist extrem de talentat e așteptat pe Anfield în această vară. La doar 20 de ani, Dahoud e unul dintre cei mai promițători jucători de la Borussia Monchengladbach, formație care a avut un sezon bun în Bundesliga.

9. Marc Bartra

Skrtel e așteptat să părăsească echipa în această vară, situație similară și pentru Kolo Toure. Un fundaș central reprezintă una din prioritățile ”cormoranilor” pentru sezonul următor. Favorit e Marc Bartra, jucător crescut de Barcelona. La 25 de ani, Bartra are 59 de prezențe în tricoul catalanilor, pentru care a înscris de 5 ori.

10. Jonathan Tah

Klopp a pus ochii pe un alt fotbalist de perspectivă din Bundesliga. Jonathan Tah, 20 de ani, a debutat pentru naționala Germaniei chiar anul acesta. Fundașul central a bifat 29 de meciuri pentru Bayer Leverkusen sezonul trecut.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1155242167829859
Grigoras Ioan  •  20 Mai 2016, 17:05

dintre numele astea, sa zicem ca doar gotze si isco sa aduca un real aport la jocul lui liverpool, poate si bartra, restul ar fi de umplutura...de bahrami nu stiu ce sa zic, pe postul lui joaca firminho, care e destul de bun..

guaje
guaje  •  20 Mai 2016, 16:14

stiri *** senzational toate *** care nu au putut sa-si castige postul la echipele.......

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează