INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EL SALVADOR

Imagini Teribile Tragedie în fotbal! 12 oameni au murit și peste 100 sunt răniți în incidentele grave din El Salvador » S-au călcat în picioare pe stadion!

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2023 10:37 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 11:04

Meciul Alianza - FAS, din El Salvador, a fost suspendat după ce fanii s-au călcat în picioare la intrarea în arenă. Până acum, s-au înregistrat 12 victime, alte 100 de persoane fiind rănite.

O tragedie lovește fotbalul. În El Salvador, fanii s-au călcat în picioare la un meci din returul „sferturilor” Clausura, între Alianza și FAS, înregistrându-se până acum cel puțin 12 morți și peste 100 de răniți pe stadionul Cuscatlan.

Au vrut să intre fără bilet. Poliția a tras cu gaze lacrimogene

Imaginile de pe arenă sunt terifiante. La intrare, în fața porților, cadavre întinse pe caldarâm. Înăuntru, la fel. Oameni unii peste alții. Terenul a fost transformat într-un spital de campanie, o zonă de prim-ajutor, înainte ca răniții să fie transportați la spitalele San Rafael, Zacamil și Rosales.

Potrivit Marca, mulți fani ai Alianzei au încercat să intre fără bilet sau cu tichete false. Poliția e acuzată că a lăsat doar două porți deschise, închizându-le pe celelalte, și că a tras cu gaze lacrimogene. Forțele de ordine neagă, pretind că fumul era de la petardele aruncate de suporteri.

„Au rupt o poartă și s-au prăbușit peste noi. Ne sufocam"

„Au rămas doar două porți de acces în tot complexul. Cei de afară au forțat intrarea, au rupt o poartă și s-au prăbușit peste noi", a mărturisit un un spectator. 

Altul a povestit că „mulți dintre cei aflați în afara arenei am plătit biletele și nu mai puteam intra. Printre noi erau și copii, și oameni în vârstă. Nu mai aveam aer, ne sufocam, a trebuit să dărâmăm poarta". 

O femeie povestea într-un filmuleț apărut pe pagina de Twitter a publicației Escenario că a salvat o fetiță a cărei mamă murise pe stadion.

În ciuda incidentelor, jocul a început

Șocant, partida a început, deși incidentele erau alarmante. După 20 de minute, jocul a fost suspendat, pentru că fanii au invadat terenul pentru a scăpa din haosul din tribune.

„Sunt 12 victime, nouă au murit pe stadion, trei în spital”, a anunțat Mauricio Arriaza, directorul poliției naționale. Acesta a susținut că le-a cerut autorităților sportive să deschidă a treia poartă, dar nu i s-a permis.

Autocarul unei formații de juniori a ars complet pe autostradă » Toate cele 55 de persoane au ieșit la timp
INCIDENT
Autocarul unei formații de juniori a ars complet pe autostradă » Toate cele 55 de persoane au ieșit la timp

Avertismentul președintelui: „Nimeni nu va scăpa nepedepsit”

Președintele țării, Nayib Bukele, a scris pe social media: „Toți vor fi investigați. Cluburi, manageri, cei de pe stadion, cei de la bilete, de la ligă, de la federație. Cine e vinovat va plăti. Nimeni nu va scăpa nepedepsit”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Mikel Arteta, prima reacție după ce i-a „pasat” titlul lui Pep Guardiola: „Dacă jucam 3 ore, tot nu marcam”

Se încheie hegemonia? Bayern, la un pas să piardă titlul după o repriză de coșmar

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close