INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMICAL

3 stele din Est » Hagi, Popescu și Stoicikov, înapoi pe teren la un meci amical dedicat bulgarului. Nu va lipsi nici Maradona!

Cei doi Gică și Hristo Stoicikov, în 2004, înaintea meciului de retragere al lui Popescu // Foto: Cristi Preda +1   FOTO
Cei doi Gică și Hristo Stoicikov, în 2004, înaintea meciului de retragere al lui Popescu // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2015 00:00

"N-aș rata această demonstrație de fotbal pentru nimic în lume", a mărturisit Hagi presei bulgare. "Regele" va juca pe "Vasil Levski" din Sofia în echipa "stîngacilor de aur", cu Diego și Hristo. Iar Popescu va fi căpitanul lui Michael Laudrup și Valderrama în trupa vedetelor de picior drept.

Hristo Stoicikov împlinește 50 de ani pe 8 februarie 2016 (e cu 12 luni și 3 zile mai mic ca Hagi), dar marele meci va fi la sfîrșitul primăverii, pe 20 mai. "50 godini, nomer 8", un spectacol nemaivăzut, anunță bulgarii.

Nu puteau lipsi de la parada stelelor doi dintre cei mai buni prieteni ai săi, Gică Hagi și Gică Popescu. Ambii au confirmat participarea, la fel ca Diego Maradona. "N-aș rata această demonstrație de fotbal pentru nimic în lume", a declarat "regele" ziariștilor sofioți. "Voi fi la sărbătoarea lui Hristo".

Nu vor juca însă în aceeași formație, cum s-a întîmplat pe 18 mai 2004, cînd cei trei au apărut în "echipa stelelor" la retragerea lui Popescu.

Pe "Vasil Levski", starurile vor fi împărțite după un criteriu inedit: stîngacii într-o parte, dreptacii în cealaltă. Așa că Hagi va fi coechipier cu Stoicikov și Maradona, iar "Baciul" va fi căpitanul lui Michael Laudrup și Valderrama.

N-au jucat împreună toți 3 la Barca

Un club îi leagă pe Hagi, Popescu și Stoicikov: Barcelona. Toți au jucat în Catalunya, dar niciodată ca trio în aceeași echipă. Au fost mereu cîte doi. Bulgarul a dat startul, 1990-1995, avîndu-l coleg în ultimul sezon pe Hagi, care a purtat tricoul blaugrana între 1994 și 1996.

Apoi, după sosirea lui Popescu, cei doi Gică au fost coechipieri în 1995-1996. La sfîrșitul acelei stagiuni, "regele" a plecat la Galatasaray. Exact în acea vară, Stoicikov s-a întors pe Camp Nou, pentru încă doi ani. Și l-a prins pe Popescu un sezon.

Hristo a vrut să protesteze pentru Gică

În martie 2014, aflînd că Popescu a fost condamnat în Dosarul Transferurilor, Stoicikov a dat un interviu acid la Antena 3: "E foarte dureros pentru mine. Îl cunosc pe Gică de atîția ani, sîntem prieteni apropiați, am fost colegi de cameră la Barcelona și mă îndoiesc de ceea ce se întîmplă azi la voi, nu e ceva real. Voi veni în România ca să protestez. Voi face tot posibilul ca el să iasă de acolo, o să mobilizez pe toată lumea". Ar fi vrut să-l viziteze și la închisoare, dar a renunțat, Popescu transmițîndu-i că nu vrea să fie văzut de Hristo într-o asemenea situație.

"Hagi era fenomenal, cu el m-am simțit cel mai bine"

În urmă cu doi ani, Stoicikov a vorbit despre Hagi într-un interviu pentru revista spaniolă Jot Down. "La Barcelona, mă simțeam cel mai bine în teren cînd jucam alături de Hagi și Laudrup. Românul era fabulos. Avea un stîng cum nu s-a mai văzut. Îi plăcea să țină mingea, să se joace cu ea, voia să creeze faza și tot el să o finalizeze. Era un caracter... mai ceva ca mine".

Hristo a povestit și un moment amuzant: "Purta mereu la el o valiză veche de aluminiu, niciodată n-o lăsa din mînă. Într-o zi, i-am aruncat lucrurile din valiză și i-am băgat un acordeon înăuntru. În cameră, cînd voia să-și ia lama de ras, a găsit acordeonul!".

10 €va fi cel mai ieftin bilet la partida jubiliară a lui Stoicikov (cel mai scump: 45 euro). Banii vor fi donați pentru o cauză umanitară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
vasilepopa
vasilepopa  •  27 Noiembrie 2015, 16:16

aha

vasilepopa
vasilepopa  •  27 Noiembrie 2015, 16:16

Vezi toate comentariile (2)
Comentează