INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

4 momente decisive ale rupturii Luis Enrique - Lionel Messi » De la simple reproşuri, la un pas de bătaie! Detalii incredibile despre haosul de la Barça!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 07 ianuarie 2015 13:04

La Barcelona apele sînt mai tulburi pe zi ce trece. În loc să se clarifice, situaţia din sînul clubului catalan pare să se complice tot mai mult şi noi detalii ies la iveală. Messi şi Luis Enrique nu-şi mai vorbesc, iar presa din Spania identifică fisurile din relaţia antrenor-jucător.

1. A început cu stîngul
Luis Enrique şi l-a pus în cap pe Messi încă de la prima conferinţă de presă, după ce a fost instalat pe banca Barçei. Scînteia care a aprins un foc ce a ars mocnit pînă de curînd a fost declaraţia tehnicianului: "Eu sînt liderul acestei echipe". Sport.es scrie că mesajul nu a fost pe placul argentinianului şi nici al colegilor săi.

2. Primul eşec, al doilea cartuş
Barcelona a pierdut prima dată în acest sezon contra fostei echipe a lui Luis Enrique, Celta, pe Camp Nou, iar la vestiare s-a produs prima înfruntare dintre Messi şi Luis Enrique. Fotbalistul i-a reproşat antrenorului că nu a folosit cea mai bună formulă pentru a cîştiga. Sursa citată mai scrie că din acel moment, cei doi nu şi-au mai vorbit.

3. La un pas de bătaie!
Antrenamentul din a doua zi a anului 2015 a adus şi cel mai tensionat moment de pînă acum între Luis Enrique şi Messi! Şedinţa de pregătire a fost închisă publicului, dar sursele jurnaliştilor de la principalele ziare de sport spaniole şi catalane notează că s-a ajuns la jigniri dure, ameninţări şi cei doi au fost la un pas să se bată! 

Marca.com scrie că totul a pornit de la un meci între jucătorii Barçei arbitrat de Luis Enrique. Antrenorul nu a oprit partida după un fault asupra lui Messi şi argentinianul a luat foc! Înfruntarea nu s-a consumat doar pe teren, unde vedeta catalanilor i-a reproşat pe un ton ridicat antrenorului său nedreptatea la care considera că a fost supus. După partidă, Messi a mers la tehnician pentru a-i cere explicaţii. Spiritele s-au încins iar, şi mai tare de data aceasta, şi doar intervenţia lui Neymar a făcut ca înfruntarea să nu degenereze! Brazilianul l-a tras deoparte pe Messi care îi făcea încontinuu reproşuri lui Luis Enrique.

4. Picătura care a umplut paharul
După ieşirea de la antrenament, antrenorul a decis ca Messi să fie doar rezervă în primul meci al anului, pierdut cu 0-1 în faţa lui Real Sociedad. După partidă, jucătorul le-a reproşat antrenorului şi secunzilor săi abordarea partidei şi s-au spus din nou cuvinte dure. 

Argentinianul a lipsit apoi la antrenamentul anual care se dispută cu porţile deschise pentru public acuzînd o gastroenterită, iar aceleaşi surse susţin că Luis Enrique a vrut să-i aplice o pedeapsă exemplară supervetetei argentiniene, lucru dezminţit de club însă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
zidane92
zidane92  •  07 Ianuarie 2015, 22:12
Postat de alexzece pe 07 Ianuarie 2015, 16:55

Pentru a schimba jocul,trebuie sa schimbi jucatorii,.Dar Barca nu are voie sa faca transferuri pana in 2016.

A putut face ,dar ori nu au oameni priceputi ori nu i s-a dat mana libera lui Luis sa faca ce vrea! Nu cred ca nu gasesti fundasi mai buni ca Mathieu si Vermaelen,sa fim seriosi? Douglas,au dat bani pe el si nimeni nu l-a vazut ? Suarez? Nu iei un jucator care sa iti intre in noiembrie si sa intre in forma prin februarie Doar Rakitic e un super transfer,una din febletile mele,eu ,unul l-as fi luat la Real Madrid! La barcelona zici ca face gigi transferurile au "topit" sute de milioane de euro aiurea!

helena
helena  •  07 Ianuarie 2015, 21:39

Din pacate acesta este caracterul mutului Messi. Stie sa se apere de presa, dar se stie, ca el este cel ce comanda la Barcelona, de cativa ani, inca

afc13
afc13  •  07 Ianuarie 2015, 19:09
Postat de nemonyta pe 07 Ianuarie 2015, 17:11

ba fratilor voi chiar credeti tot ce vedeti aici? de parca nu v-ati invatat din stirile romanesti cum stau treburile cu "sursele", intotdeauna ei au surse. motivul pentru care messi si neymar au fost rezerve a fost clar: AMBII AU REVENIT LA ECHIPA CU 2 ZILE INAINTE DE MECI!! si de asta s-a hotarat ca mai bine ii menajeaza in prima repriza. dar nu mai pomeneste nimeni de chestia aia pentru ca scandalul suna mai bine. enrique primul antrenor cu curaj de dupa guradiola? de asta in meciul cu real suarez a fost titular iar jucatori precum jordi alba si bravo au fost rezerve? si sa mai amintesc, messi era dusmanul de moarte a lui villa (Surse) si totusi pe teren parca erau prieteni din c

Nu numai ziarele din Romania scriu despre asta! Sunt intr-adevar probleme.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează