INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFERURI

400 de milioane de euro profit ;) » Ce club și-a rotunjit conturile după 5 transferuri de senzație

Articol de - Publicat sambata, 21 martie 2015 18:46

Cluburile din La Liga sau Premier League cheltuie sute de milioane de euro în fiecare perioadă de mercato pentru a aduce starurile momentului. Există și cluburi care oferă pe bandă rulantă vedete, iar unul dintre acestea este FC Porto.

Clubul portughez are o strategie foarte bine pusă la punct, cinci dintre afacerile încheiate în ultimul deceniu aducîndu-le un profit de 400 de milioane de euro.

Nici unul dintre jucători n-a fost crescut de Porto, lusitanii plătind aproape 44 de milioane de euro pentru cinci fotbaliști ce s-au dovedit a fi ”mină de aur”.

Primul dintre ei este Pepe, care a fost cumpărat de Porto de la Maritimo în 2004 cu 2,1 milioane de euro și vîndut la Real Madrid în 2007 cu 32,8 milioane. Un alt tun reușit de portughezi este Mangala, pentru care au plătit 7,1 milioane de euro în 2011 celor de la Standard Liege, urmînd să încaseze 43,7 milioane de euro de la Manchester City în 2014.

O altă superafacere pentru Porto a reprezentat-o Falcao. Portughezi l-au luat cu 5,9 milioane de euro de la River Plate în 2009 și l-au vîndut cu 43,7 milioane la Atletico Madrid doi ani mai tîrziu.

Un profit de aproape 40 de milioane au obținut și în schimbul lui Hulk. Brazilianul achiziționat cu 20,7 milioane de euro de la Tokio Verdy în 2008 a fost cedat la Zenit pentru 60,1.

Și vedeta ultimul Mondial, columbianul James Rodriguez a jucat trei ani pentru Porto. Lusitanii au plătit celor de la Banfield 7,9 milioane de euro în 2010, reușind să obțină apoi 49,2 milioane de la AS Monaco pentru transferului lui.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează