INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STATISTICĂ

5 ani fără români într-o finală de cupă europeană: ultimul joacă la Voluntari! De-atunci, Estonia, Armenia și Macedonia au avut unul, Gabon doi

Alexandru Vlad, într-un duel Dnipro - Inter
Alexandru Vlad, într-un duel Dnipro - Inter

Articol de - Publicat duminica, 30 august 2020 20:20 / Actualizat duminica, 30 august 2020 21:09

Au trecut cinci ani fără români pe foaia de meci a unei finale europene: ultimul dintre ei, Alexandru Vlad, joacă la Voluntari. De-atunci, Estonia, Armenia și Macedonia au avut unul, Gabon doi.

Alexandru Vlad, rezervă în Dnipro - Sevilla 2-3, ultimul act al Europa League 2015, a fost ultimul. 28 de țări europene au avut de-atunci pe cineva măcar pe bancă

Declinul fotbalului din România e vizibil prin mai multe variabile. Una dintre ele este evoluția românilor la echipe de top din Europa. Nu neapărat unele din campionate puternice, unde avem doar câțiva reprezentanți. Ci măcar la echipe care ajung în fazele avansate, eventual finale, ale cupelor europene.

Cum opinia generală este că debutul celei de-a treia competiții europene, Conference League, va adânci falia dintre fotbalul nostru și cel occidental, reușita unui fotbalist de la Voluntari va rămâne, ani buni, probabil, ultima de acest tip.

Pentru că, în 2015, fundașul lateral Alexandru Vlad a fost ultimul care a apărut pe foaia de meci a unei finale europene. A Europa League. El juca la Dnipro, dar n-a fost introdus de Miron Markevici împotriva Sevillei, care s-a impus cu 3-2.

A bifat două meciuri

Vlad, 30 ani, în prezent unul dintre jucătorii cei mai vechi ai Voluntariului, unde evoluează din 2018, n-a fost o prezență meteorică pe bancă.Deși n-a jucat decât două meciuri în acel sezon de Europa League, 1-2 cu Inter Milano și 1-0 cu Saint-Etienne, Vlad a fost prezent constant între variantele de rezervă ale ucrainenilor.De-acolo, cariera sa a luat-o pe o pantă descendentă. N-a confirmat la CFR Cluj, iar acum este la Voluntari.

Ne-au depășit Estonia și Armenia

De-atunci, cel mai aproape a fost, în acest an, Ciprian Tătărușanu. Și el ca rezervă la Lyon. S-a oprit în semifinalele UEFA Champions League, după ce echipa sa a dat de magnificii de la Bayern Munchen.

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

DINAMO. Faza zilei la conferința lui Cortacero » Gestul prin care Gigi Mulțescu l-a lăsat cu ochii-n soare pe afaceristul spaniol: „Nu, mulțumesc!”

FCSB - Viitorul: echipa lui Becali are 18 victorii în 25 de meciuri cu oaspeții de azi

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează