INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

6,5 milioane! » Cu atît va fi despăgubit un club pentru un jucător accidentat la ”naţională”

Dacă fundașul Chiricheș se va accidenta grav în tricoul
Dacă fundașul Chiricheș se va accidenta grav în tricoul "tricolor", Steaua va fi despăgubită de FIFA

Articol de - Publicat duminica, 01 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 02 aprilie 2012 18:55

Aceasta este suma brută maximă pe care forul mondial o poate plăti pentru leziuni grave. Dacă jucătorul se reface în mai puţin de 27 de zile, clubul nu primeşte nimic.

Cluburile au mai cîştigat un război cu FIFA. De la 1 septembrie, toţi jucătorii vor fi protejaţi de o poliţă asiguratoare în caz de accidentare la echipa naţională. Noutatea, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv de vineri, e suma cu care ar putea fi despăgubită o echipă dacă îşi pierde un fotbalist pe termen lung. Conform La Stampa, pragul (brut) s-a fixat la 6,5 milioane de euro!

Cotidianul torinez explică şi clauzele, şi condiţiile acordului. Limita maximă se va atinge doar în situaţiile leziunilor grave, în care jucătorul poate lipsi de pe gazon pînă la un an. Algoritmul de calcul al despăgubirii ia în calcul salariul pe care accidentatul îl primeşte la club şi perioada cît este indisponibil. Poliţa de asigurare nu protejează însă total, FIFA stabilind şi o limită minimă.

Forul mondial s-a pus la adăpost în cazurile minore. Dacă un fotbalist suferă doar o întindere, o contuzie, o entorsă sau o comoţie, ce presupun absenţe de pînă la 27 de zile, echipa rămîne cu mîna goală. Îşi poate pierde o piesă de bază într-un moment important şi nu ia nici un ban! Toate detaliile vor fi aprobate la Congresul FIFA, ce va avea loc la Budapesta, pe 24 şi 25 mai.

75 milioane de euro este suma totală pe care FIFA o va plăti ca poliţă de asigurare acoperind o perioadă de patru ani

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează