INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

700 de fotbalişti sînt liberi de contract în Anglia. Vezi 11-le ideal!

Kieron Dyer
Kieron Dyer

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2011 12:54

Viaţa de fotbalist în Anglia nu este roz pentru toată lumea. Din cauza crizei financiare acute prin care trece şi fotbalul din Albion, nu mai puţin de 700 de jucători din Regatul Unit nu mai au angajamente în acest moment, cînd mai sînt doar cîteva zile pînă la demararea pregătirilor pentru noul sezon. 

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti din Anglia, Gordon Taylor, a explicat situaţia în această dimineaţă: "Fotbalul nu poate fi imun la problemele economice globale, mai ales avînd în vedere sumele mari de transfer care s-au plătit în ultimii ani. Fotbaliştii de top din Anglia sînt multimilionari, dar acesta nu e cazul tuturor jucătorilor, mai ales cînd ne referim la cei din diviziile inferioare. 

În acest moment există aproape 700 de fotbalişti care n-au un contract şi vom vedea în zilele ce urmează cîţi dintre aceştia vor fi recrutaţi de cluburile din ţară. Jucătorii de fotbal sînt foarte vulnerabili. Anual pierdem aproximativ 50 de fotbalişti din cauza unor accidentări permanente, iar alţi 500-600 sînt puşi pe liber de echipele la care au jucat".

11-IDEAL
Nu costă nici un euro şi are ca unic dezavantaj media ridicată de vîrstă. Este însă un prim 11 cu care orice echipă ar putea face faţă în Premier League, format în exclusivitate din fotbalişti liberi de contract. În paranteză este notat numele clubului la care aceştia au evoluat ultima oară.

Richard Kingson (Blackpool) - Pascal Chimbonda (QPR), Matthew Upson (West Ham), Jonathan Woodgate (Tottenham), Jlloyd Samuel (Bolton) - Patrick Vieira (Manchester City), Nigel Reo-Coker (Astron Villa) - Kieron Dyer (West Ham), Lee Bowyer (Birmingham), Boudewijn Zenden (Sunderland) - Eidur Gundjohnsen (Stoke).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează