INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

A crezut pînă la capăt că se va vindeca » Scrisoarea emoţionantă de adio a lui Tito Vilanova: ”Mulţumesc Barca, mulţumesc tuturor”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 26 aprilie 2014 03:12

Tito Vilanova a fost obligat de boală să renunţe la cel mai frumos vis al său: acela de a fi antrenorul Barcelonei. Impresionat de mostrele de afecţiune primite din partea fanilor echipei, dar şi a lumii fotbalului, în general, antrenorul a dedicat o scrisoare deschisă tuturor.


Tito adus titlul în sezonul 2012-2013 la Barcelona, devenind al 7-lea antrenor care cîştiga campionatul în sezonul de debut pe banca formaţiei catalane. A mai participat la alte 14 trofee ca secund al lui Pep Guardiola.

Pe 19 iulie 2013, Vilanova decis să părăsească banca tehnică a Barcelonei, deoarece cancerul i-a recidivat şi trebuia să lupte cu boala nemiloasă.

Scrisoarea lui Tito:

”După cinci ani minunaţi alături de o echipă care a transformat în realitate toate visele pe care le poate avea un antrenor, a venit momentul să înfrunt o schimbare a vieţii mele profesionale pentru a-mi centra toate forţele pe procesul de recuperare al bolii diagnosticate acum un an şi jumătate.

Voi continua aproape de club şi îmi voi continua munca la clubul pe care îl iubesc atît de mult, dar în alte arii ale activităţii sportive.

Nu a fost uşor să ma despart de acest grup de persoane atît de speciale, jucătorii, colegii din staff şi prietenii alături de care am trăit atîtea momente de neuitat. Le rămîn etern recunoscător pentru tot ce mi-au oferit.

Le mulţumesc în special preşedintelui, întregii conduceri şi directorului sportiv Andoni Zubizarreta pentru încrederea pe care au avut-o în mine şi pentru sprijinul necondiţionat, atît în plan sportiv cît şi în plan personal. Le mulţumesc şi medicilor, sprijinul lor e de asemenea foarte important. Ştiu că nu joc singur acest meci, că fac parte dintr-un club care mă va ajuta să înving în acest proces de durată, aşa cum m-au ajutat şi pînă acum.

Vouă, tuturor, fani ai Barcelonei, vreau să vă mulţumesc din toată inima pentru mostrele de iubire arătate, pentru sprijinul vostru, mesajele au ajuns la mine de-a lungul acestei perioade. Vreau să vă spun că sînt liniştit, puternic şi că înfrunt această nouă etapă a bolii mele. Sînt foarte încrezător că totul va fi bine.

Mulţumesc şi microbiştilor din întreaga lume, colegilor de profesie, cluburilor şi persoanelor cunoscute sau mai puţin cunoscute pentru mesajele de încurajare care îmi fac atît de mult bine mie, dar şi familiei mele.

Sînt momente dificile pentru ai mei şi din acest motiv am cerut tuturor respect şi înţelegere. Acum că nu mai sînt antrenorul Barcelonei sper să pot avea liniştea şi intimitatea de care eu şi familia mea avem atîta nevoie.

Nu aş vrea să închei această scrisoare înainte să urez mult succes şi împliniri noului antrenor al celei mai bune echipe din lume.

Vă mulţumesc tuturor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
ceaces
ceaces  •  26 Aprilie 2014, 02:05

cica e gratis transferul asta.costa doar transportul si gata dinamo s a pricopsit cu un mare antrenor de messi&co.

steaua_koln
steaua_koln  •  26 Aprilie 2014, 01:45

Cand auzi astfel de vesti parca iti dispare complet cheful de viata si te gandesti daca intr-o buna zi nu te va lovi si pe tine o astfel de boala...............pacat......viata e cruda si te loveste cand iti e lumea mai draga........Dumnezeu sa-l odihneasca.

alex_777
alex_777  •  26 Aprilie 2014, 00:47

Dumnezeu sa-l odihneasca un OM mare care a iubit fotbalul, sportul rege, sport pe care unii la noi l-au distrus, aviz FRF, LPF etc.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează