INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

A făcut blaturi peste tot! » Ibrahim Kargbo a fost dat afară şi de la "naţionala" din Sierra Leone

Ibrahim Kargbo în duel cu Luis Suarez
Ibrahim Kargbo în duel cu Luis Suarez

Articol de - Publicat marti, 20 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 19 ianuarie 2015 21:34

La acele două aranjamente din sezonul 2009-2010, antrenorul Groenendijk, actualul consilier al lui Ogăraru la U Cluj, a fost victima propriilor jucători din Tilburg.

Scandalul neaşteptat de corupţie din Olanda continuă. Ibrahim Kargbo, 32 de ani, a fost acuzat de cotidianul De Volkskrant, care susţine că africanul a negociat cu mafia pariurilor din Singapore şi a convins şi alţi jucători de la Willem să participe la două meciuri "trîntite": 0-4 cu Ajax (17.10.2009) şi 0-1 cu Feyenoord (19.12.2009). Toţi primind pînă la 100.000 de euro pentru fiecare aranjament.

Kargbo a mai fost implicat în blaturi. În iulie 2014, a fost exclus din "naţionala" Sierra Leone, după dezvăluirea unei partide trucate în 2008, 0-0 cu Africa de Sud. Iar actualul său club, Atletico de Portugal (D2 lusitană), e urmărit de UEFA tocmai din cauza lui Ibrahim.

La Willem, antrenorul Groenendijk a fost doar o victimă a fotbaliştilor lui. "Am crezut orbeşte în băieţi. N-am simţit nimic necurat. Să aflu acum de aranjamente e dureros", a spus consilierul lui Ogăraru la U Cluj, demis de la Tilburg pe 18 februarie 2010.

La acele meciuri, erorile brazilianului Veloso au şocat la Willem. Cu Ajax, a fost eliminat pentru un henţ (al doilea "galben"). Iar cu Feyenoord, a gafat din start la golul advers. La ultimul joc, Groenendijk l-a schimbat în minutul 26 şi nu l-a mai folosit deloc ulterior. În februarie, Veloso a ajuns la CFR Cluj.

Ogăraru n-are legătură cu meciul trucat!
Ajax, 4-0 cu Willem, nu e acuzată deloc în acest caz. Cu atît mai puţin George Ogăraru, aflat atunci încă sub contract cu "lăncierii", dar care n-a făcut parte din lot la acel meci şi care nu apare în nici un scenariu, presa batavă nepomenindu-i numele. Gazeta regretă dacă din alăturarea numelui său de cele ale lui Veloso şi Kargbo s-a putut înţelege altceva în ediţia de ieri a ziarului.

"N-am făcut nici un blat. Jur pe copiii mei. În patru ani la Willem, am fost cel mai bun jucător" (Ibrahim Kargbo, fost fotbalist Willem)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează