INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEBUT

A învins paralizia și a debutat la 30 de ani!

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2016 00:00

Cagliari a câștigat duminică prima oară după întoarcerea în Serie A, meciul cu Atalanta (3-0) fiind special pentru jucătorul care s-a confruntat în 2000 cu o teribilă maladie.

Fabio Pisacane a plâns în vestiar după ce echipa sardă l-a debutat în prima divizie la 30 de ani (împliniți pe 28 ianuarie)!

A fost și-n comă

"La 14 ani am aflat că sufăr de o boală care atacă sistemul nervos. M-am trezit într-o dimineață și nu-mi puteam ridica brațele. Am rămas paralizat câteva luni și am ajuns în comă. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am izbutit să înving", își povestește drama fundașul dreapta, afectat de sindromul Guillain-Barré. Recuperarea a fost lentă, a durat mult și a lăsat urme. De aceea Genoa, care l-a crescut și l-a lansat în Serie B, l-a tot împrumutat în C1, la Ravenna, Cremonese și Lumezzane.

Nu se simte erou!

Ultima echipă l-a și cumpărat, acolo și-a făcut un nume. Nu prin rezultate, ci printr-un gest care i-a adus titlul de ambasador FIFA din partea fostului președinte Blatter! Pisacane și Farina au denunțat în 2011 un caz de corupție, refuzând banii oferiți de Giorgio Buffone, directorul sportiv al Ravennei. "Nu mă simt erou", spunea Fabio. Anul trecut a fost adus de Rastelli la Cagliari și el i-a împlinit visul. Primul joc în Serie A. Titular! 79 de minute, pe postul lui Isla. La 1-0 a făcut un fault mutat de arbitru în careu. A avut noroc, Paloschi ratând penalty-ul. A fost tot mâna destinului!

"Povestea lui Pisacane dovedește că în fotbal există arhitecți, ingineri, dar și unii care n-au decât o găleată în mână, reușind totuși să ajungă sus și să fie decisivi în echilibrul echipei"
Massimo Rastelli, antrenor Cagliari

50.000 €e suma refuzată de Pisacane pe 14 aprilie 2011 pentru ca Lumezzane, echipa la care juca fundașul, să piardă meciul, terminat 0-0

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează