INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

A mai căzut un cap » FIFA a dat afară și secretarul general

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2016 13:09

Francezul Jerome Valcke a fost concediat de FIFA din funcția de secretar general, după ce îl suspendase la 17 septembrie 2015, pentru acuzații privind implicarea într-un scandal legat de vînzarea biletelor pentru Cupa Mondială din 2014.

"În 9 ianuarie 2016, Comitetul de Urgență al FIFA a luat decizia de a-l revoca pe Jerome Valcke din funcția de secretar general cu efect imediat. Acesta nu mai este secretar general al FIFA. Contractul a fost reziliat în mod anticipat. Funcția de secretar general va fi în continuare deținută interimat de Markus Kattner", a anunțat FIFA.

Săptămîna trecută, FIFA a anunțat, că în baza raportului final prezentat de Camera de investigații, Camera decizională a Comisiei de Etică a deschis o procedură care îl vizează pe secretarul general al forului mondial, Jerome Valcke.

Conform presei internaționale, Comisia de Etică a FIFA a cerut suspendarea pentru nouă ani din orice activitate legată de fotbal a lui Jerome Valcke, pentru acuzații privind implicarea într-un scandal legat de bilete pentru Cupa Mondială din 2014. Valcke a negat aceste acuzații.

De asemenea, Comisia solicita ca Valcke să fie amendat cu 100.000 de franci elvețieni. Valcke a fost suspendat în 8 octombrie 2015 pentru 90 de zile, iar în această săptămînă organizația a recomandat extidenderea suspendării cu încă 45 de zile.

În decembrie, președintele demisionar al FIFA, Sepp Blatter, și șeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendați opt ani din orice activitate legată de fotbal.

Sursă: Mediafax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează