INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

A murit creatorul Cupei Campionilor şi al Balonului de Aur » Avea 98 de ani! 

Jacques Ferran
Jacques Ferran

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2019 12:23

Jacques Ferran, emblematicul ziarist al L'Equipe şi France Football, s-a stins joi seară. "A fost un filosof al fotbalului, eu nu l-am considerat niciodată un reporter de teren", l-a omagiat Michel Platini.

După confirmarea decesului lui Emiliano Sala, lumea fotbalului francez a mai avut un motiv de mare durere joi seară. L-a pierdut pe Jacques Ferran, unul dintre cei care au participat la înfiinţarea Cupei Campionilor Europeni în 1955 şi a Balonului de Aur, un an mai târziu.

Jacques Ferran, 98 de ani, a fost ilustru reprezentant al presei din Hexagon, ziarist emblematic al L'Equipe şi France Football, dedicându-şi sportului rege aproape întreaga sa carieră. "Nu l-am considerat niciodată un reporter de teren. A fost un filosof al fotbalului", l-a omagiat Michel Platini, triplul laureat al trofeului creat de maestru.

"Doar banii contează"

A ieşit la pensie în 1985, profund marcat de tragedia de la finala CCE de pe Heysel, Juventus - Liverpool. Şi a regretat cursul pe care l-a luat dezvoltarea competiţiei în era modernă: "Ţările mici sunt scoase practic azi din joc. Nu mai contează decât banii... Se pune întrebarea dacă nu cumva s-a declanşat ceva mortal pentru sport. Dar, ce vreţi, asta-i viaţa", declara Ferran cu spirit vizionar în 2006, după finala Barcelona - Arsenal 2-1. Decorat cu Legiunea de Onoare, a participat la ultima ceremonie în care Ronaldo a primit Balonul de Aur.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează