INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AJAX AMSTERDAM

Abdelhak Nouri, fosta mare speranță a lui Ajax, a ieșit din comă: e din nou conștient, la 2 ani și 8 luni după ce a suferit o aritmie cardiacă

Abdelhak Nouri // foto: Guliver/Getty Images
Abdelhak Nouri // foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 martie 2020 01:13

Abdelhak Nouri (22 de ani), fostul jucător al lui Ajax Amsterdam, e din nou conștient, la doi ani și opt luni după aritmia cardiacă suferită în timpul unui meci cu Weder Bremen

Fratele său a dezvăluit în presa olandeză că fotbalistul se află acasă, unde beneficiază în continuare de tratament de specialitate. 

În ciuda previziunilor rezervate ale medicilor, Abdelhak Nouri e conștient, iar membrii familiei pot să comunice într-o formă sau alta cu el. Mai exact, prin intermediul mișcării gurii și a sprâncenelor. 

Fratele lui Abdelhak Nouri: „Mănâncă singur, dar e în continuare dependent de noi”

 „Este conștient de locul în care se află, e din nou într-un mediu familiar, alături de familia sa. Nu mai e în comă, dar e în continuare foarte dependent de noi. Doarme, mănâncă singur, se încruntă, dar nu se poate da jos din pat. Vorbim cu el, îl integrăm în conversații, privim meciurile de fotbal cu el”, a spus fratele acestuia, potrivit L'Equipe.

Abdelhak Nouri și momentul care i-a stopat ascensiunea

Abdelhak Nouri, acum în vârstă de 22 de ani, suferea în iulie 2017 o aritmie cardiacă și se prăbușea pe teren în meciul Ajax - Werder Bremen, fiind diagnosticat cu leziuni severe pe creier.

Transportat la spital, fotbalistul a intrat în comă, situație care a persistat până în vara lui 2018. Atunci, starea lui neurologică s-a îmbunătățit ușor: s-a trezit din comă și și-a recunoscut rudele, dar a rămas în continuare internat.

15 meciurioficiale a jucat Nouri la Ajax, marcând un gol

„Nouri era un talent atât de mare! Din nefericire, nu vom putea ști niciodată cât de sus ar fi putut urca steaua lui” - Edwin van der Sar, director general Ajax

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ajax a luat decizia » Ce se întâmplă cu Răzvan Marin

Fotbal de Crăciun în Spania?! Spaniolii pun la cale un plan incredibil

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close