INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Abramovici vrea să vândă Chelsea! Suma uriașă pe care o cere + ce probleme are rusul: ”E un risc pentru reputația țării” 

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 26 septembrie 2018 09:53

Fără viză de Marea Britanie, miliardarul Roman Abramovici, devenit cetățean israelian, plănuiește vânzarea clubului Chelsea. Dar nu la orice preț. În vară, a refuzat o ofertă de 2,2 miliarde de euro.

Din primăvară, în plin conflict diplomatic ruso-britanic, Roman Abramovici nu mai are viză. Și, susține cunoscuta revistă americană Bloomberg Businessweek, magnatul rus vrea să vândă Chelsea. A angajat firma newyorkeză Raine Group LLC pentru consiliere și, potrivit apropiaților săi, ar cere nu mai puțin de 3,3 miliarde de euro! De 22 de ori mai mult față de prețul plătit pentru cumpărarea clubului londonez, în 2003.

În vară, a refuzat deja o ofertă imensă, de 2,2 miliarde, de la Sir Jim Ratcliff, cel mai bogat englez, cu o avere de 23,5 miliarde.

Realizând că Guvernul de la Londra nu-i va mai da viză, miliardarul în vârstă de 51 de ani s-a mutat la Tel Aviv, primind cetățenia israeliană la doar două zile de la debarcare, pe 30 mai. În Israel, a fost acceptat imediat. În Elveția, nu! 

"E suspectat de spălare de bani"

În 2016, a cerut permis de rezidență, dorind să-și stabilească domiciliul în cantonul Valois, a dezvăluit cotidianul La Tribune de Genève. A primit un răspuns categoric: "Reprezintă o amenințare la securitatea publică și un risc pentru reputația țării". Detaliind, poliția federală a comunicat că "Abramovici e suspectat de spălare de bani și e cunoscut pentru contactele sale cu organizații criminale, iar averea lui are cel puțin în parte proveniență ilegală".

Abramovici a vrut să interzică publicarea acestor informații, ducând cazul în fața tribunalului. A pierdut însă conflictul juridic cu grupul de presă elvețian Tamedia. z


cifre
12,5 miliarde de euro este averea lui Roman Abramovici, potrivit Bloomberg
150 de milioane de euro a plătit Abramovici pentru Chelsea, în iunie 2003
800 de milioane de euro ar fi datoria lui Chelsea, cea mai mare parte către Abramovici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează