INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Abuzuri și prostituție la Independiente » Un arbitru, cap al rețelei, a primit mandat de arestare!

foto: Martín Bustos
foto: Martín Bustos

Articol de - Publicat vineri, 23 martie 2018 10:09

Martín Bustos, fost tușier și în Primera, și un fost jucător sunt acuzați că au profitat de 5 juniori ai clubului din Avellaneda, obligându-i să ofere servicii sexuale în schimbul banilor în hoteluri de lux.

Un alt scandal de abuz și prostituție juvenilă zguduie fotbalul mondial. După cazul Barry Bennell, condamnat în Anglia la 31 de ani pentru că a profitat de 50 de tineri între 1979 și 1991 din postura de antrenor la juniorii lui Manchester City, Argentina se confruntă cu un episod grav. Un club de prestigiu, Independiente Avellaneda, are cinci fotbaliști cu vârste între 15 și 17 ani care acuză că au fost obligați să se prostitueze în schimbul banilor!

Avocatul era proxenet!

Unul dintre aceștia i-a povestit traumele prin care trece psihologului angajat la pensiunea în care stau juniorii "Rojo" și abuzurile continue suportate în apartamente de lux din Buenos Aires. Iar stafful medical l-a anunțat pe Fernando Beròn, coordonatorul Academiei clubului, de unde a și pornit denunțul către poliție. Rețeaua de prostituție era condusă de un fost jucător și un arbitru, Martín Bustos. Fost tușier în Primera, cu 6 meciuri în 2017, avocatul de profesie a fost înlocuit de la San Martín de Tucumán - Instituto, programat duminică, în B Nacional, și procuratura a emis deja mandat de arestare pe numele său, expediat spre trei posibile domicilii!

Dezvăluirile unui ziarist

Demascarea rețelei a venit după dezvăluirile făcute de ziaristul Gustavo Grabia în cadrul emisiunii "No Todo Pasa" și există suspiciuni că ar fi mai mulți tineri fotbaliști abuzați, aparținând și altor cluburi din Argentina. 

"Este un moment dificil și o situație foarte tristă. Ne preocupă siguranța tinerilor noștri și integrarea acestora în societate și sperăm ca justiția să rezolve cazul"
Carlos Montaña, vicepreședinte Independiente

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  23 Martie 2018, 12:11

Dupa aproape 30 de ani de perpetuare, se fac aceste dezvaluiri abia acum. E si asta un curaj...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează