INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

AC Milan a pus ochii pe golgeterul Bundesligii » Vrea să îl transfere pe o sumă modică pe Serhou Guirassy

Serhou Guirassy // Foto: Imago
Serhou Guirassy // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 18:22 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 19:12

AC Milan a pus ochii pe Serhou Guirassy (27 de ani) și în ianuarie 2024, când intră în vigoare clauza de reziliere 17,5 milioane de euro a golgheterului Bundesligii, se poate face transferul de la VfB Stuttgart.

AC Milan caută să se mai întărească în ofensivă în următorul mercato și l-a pus pe radar pe golgheterul-revelație din Bundesliga. Potrivit Sportmediaset, rossonerii îl vor pe Serhou Guirassy, jucătorul guineean cu pașaport francez, care face un sezon de mare senzație la VfB Stuttgart

Formația lombardă încearcă să profite de clauza de reziliere din contractul africanului, 17,5 milioane de euro, valabilă începând de la 1 ianuarie 2024, pentru a avea o dublură a lui Olivier Giroud (37 de ani), ce intră în 2024 în ultimele șase luni de contract. Pe de altă parte, șvabii au de gând să-i mărească salariul și să-i scoată clauza de reziliere.

Surprinzătorul golgheter al Bundesligii e cel care a influențat cele mai multe goluri în acest sezon în Top 5 campionate ale Europei!
GERMANIA
Surprinzătorul golgheter al Bundesligii e cel care a influențat cele mai multe goluri în acest sezon în Top 5 campionate ale Europei!

Serhou Guirassy are 15 goluri în 9 meciuri

Serhou Guirassy se află în vârful carierei, la a doua stagiune la Stuttgart, care l-a cumpărat în 2022 de la Rennes cu 9 milioane de euro. Atacantul franco-guineean a reușit să dea 14 goluri în 8 apariții în actuala Bundesliga plus un gol într-un joc din Cupă (are și două assisturi). Are o medie extraordinară de 1,67 goluri pe meci, cu care l-a surclasat pe Harry Kane (9 goluri). 

Cota sa de piață de pe transfermarkt.de este de 40 de milioane de euro, mai mult decât dublu față de clauza sa de reziliere, care intră în vigoare peste două luni!

Serhou Guirassy și-a egalat deja recordul carierei!

În doar un sfert de campionat, Serhou și-a egalat recordul de goluri semnate în carieră într-un sezon, stabilit la Stuttgart în 2022-2023 și la Rennes în 2020-2021. Cu siguranță că-l va depăși până la sfârșitul anului, chiar dacă s-a accidentat în ultima etapă, în partida cu Union Berlin câștigată cu 3-0. 

Guirassy a suferit o leziune a tendonului genunchiului stâng, fiind înlocuit cu Deniz Undav, după o jumătate de oră. Potrivit estimărilor medicilor și presei locale, vârful din Guineea nu va absenta din efectivul șvabilor decât câteva săptămâni.

Până la explozia lui Guirassy din această stagiune, niciodată un fotbalist din Bundesliga nu a reușit să pornească atât de bine campionatul. Nimeni, nici măcar Lewandowski și Haaland, nu s-a apropiat de recordul guineeanului 

- Sportmediaeet, agenție italiană

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Impresionați de povestea unui militar israelian fan Lazio, președintele clubului și Ciro Immobile l-au invitat la meci » Reacția ultrașilor, furibundă: „Niciodată!”

Scene de neînțeles în Qatar » Fostul campion mondial a ieșit de pe teren înaintea fluierului final

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează