INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

AC Milan vrea să îl elibereze pe suedez de la Barcelona! » Free Ibrahimovici!

Articol de - Publicat vineri, 27 august 2010 00:00

Milan e decisă să-l elibereze pe prizonierul suedez de lux din "închisoarea" Barcelona şi transferul se va încheia doar dacă "rossonerii" îl vor vinde la Schalke pe Huntelaar.

Barcelona şi Milan trag din greu pentru a pune la punct cea mai scumpă tranzacţie a verii. Obiectul afacerii este Zlatan Ibrahimovici, care, potrivit presei spaniole, e condamnat să se întoarcă pe "San Siro", după doar un an de la despărţirea de Inter. Transferul rămîne o chestiune de zile şi de bani pentru că spaniolii vor să-şi recupereze o parte din investiţie.

"50% şanse de reuşită"
Problema e teoretic simplă, dar practic destul de complicată. Antrenorul Guardiola nu-l mai înghite pe atacantul suedez şi Barcelona vrea să-l vîndă. Şi Ibra s-a săturat de Spania, punîndu-se de acord cu italienii asupra contractului, acceptînd să-şi reducă salariul colosal pe care-l cîştigă pe Camp Nou. Milan s-a resemnat că nu-l poate împrumuta şi e de acord să-l ia defintiv. Tratativele intense purtate în ultimele două zile la Barcelona nu au dat însă rezultate. "Discuţiile sînt extrem de complicate şi acum sînt doar 50% şanse de realizare a transferului", a mărturisit ieri circumspect Adriano Galliani, vicepreşedintele "rossonerilor".

Totul se învîrte în jurul banilor pentru că în vremurile de criză există tot mai puţin cash. Concret, Barcelona a cerut 50 de milioane de euro, dar Milan a propus şi jucător la schimb, Borriello sau Huntelaar. Variantă respinsă de catalani, care l-ar accepta numai pe Thiago Silva. Negocierile s-ar debloca dacă Huntelaar se va duce la Schalke şi Milan ar face rost de lichidităţi, vreo 14 milioane de euro, pe care să le adauge la "pachetul" pregătit pentru Ibrahimovici. Şi doar aşa s-ar mai apropia de preţul minim stabilit de preşedintele Rosell.

69 de milioane de euro a costat în urmă cu un an transferul lui Ibrahimovici de la Inter la Barcelona

12 milioane de euro este salariu net anual al atacantului suedez, cel mai mare din tot fotbalul mondial

"I-am spus lui Zlatan că este oricînd bine venit la Milan şi va fi o plăcere să joc alături de el. Sper că se vor înţelege şi cluburile"
Ronaldinho, atacant Milan

"Dacă e nevoie nu plec de la Barcelona pînă marţi, cînd se termină mercato. Vreau să mă întorc de mînă cu Ibrahimovici"
Adriano Galliani, vicepreşedinte Milan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
aveon
aveon  •  27 August 2010, 13:18

dar de salariul lui cr.ronaldo de 13.4 mil € ce ziceti?si ala e tot cel mai mare salariu la nivel mondial?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează