INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Alarmă generală! Jucătorii sunt „la limită”. Ce s-a întâmplat după Qatar 2022

Lucas Hernandez a suferit în meciul dintre Franța și Australia o accidentare gravă // foto: Guliver/gettyimages
Lucas Hernandez a suferit în meciul dintre Franța și Australia o accidentare gravă // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 10:33 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 11:45

Potrivit unui raport publicat de Asociația Jucătorilor Profesioniști (PFA) din Anglia, jucătorii care au participat în decembrie la CM 2022 au suferit mai mult de pe urma accidentărilor în perioada care a urmat turneului final din Qatar.

Avertismente că șefii fotbalului pun în pericol sănătatea jucătorilor cu tot mai multe meciuri, dar și ca urmare a competițiilor organizate în perioade nepotrivite ale sezonului erau mai demult. Acum sunt confirmate și de un raport publicat duminică seară de Asociația Fotbaliștilor Profesioniști (PFA) din Anglia.

D-asta e Grealish atât de iubit în Anglia! Încă un moment de mare clasă al fotbalistului de la Manchester City + Povestea unei celebrări emoționante
ANGLIA
D-asta e Grealish atât de iubit în Anglia! Încă un moment de mare clasă al fotbalistului de la Manchester City + Povestea unei celebrări emoționante

Potrivit companiei de asigurări Howden, cea care a realizat raportul, înaintea Mondialului din Qatar, jucătorii prezenți la turneul final pierduseră în medie 11,35 zile din cauza accidentărilor. O cifră care a crescut la 19,41 de zile în ianuarie 2023, după CM 2022.

Costurile cluburilor cu accidentările au crescut cu 30 la sută în 2022/2023 față de 2021/2022

Cei mai mulți fotbaliști cu probleme de sănătate au provenit din Premier League, 49, al doilea cel mai afectat campionat a fost al Germaniei, Bundesliga, cu 46 de jucători, urmat de LaLiga (18) și Serie A (12).

De asemenea, costurile cluburilor din Top 5 campionate ale Europei cu accidentații au crescut cu 30 la sută. De la  553 milioane euro în 2021/2022 la 704 milioane în 2022/2023.

Șeful PFA, Maheta Molango, acuză extinderea continuă a calendarului competițional

Howden atribuie numărul tot mai mare de zile pierdute din cauza accidentărilor impactului unei Cupe Mondiale la mijlocul sezonului. Iar Maheta Molango, șeful PFA, vorbește despre „un semnal de alarmă”, având în vedere că turneul final din 2034, găzduit de Arabia Saudită, va avea loc tot în timpul unei ierni europene.

„Acest raport este un alt semnal de alarmă”, a declarat Molango pentru tabloidul Daily Mail: „Arată impactul unui calendar tot mai aglomerat asupra sănătății jucătorilor. Extinderea continuă a calendarului competițional, atât la nivel de club, cât și la nivel internațional, împinge jucătorii dincolo de limitele lor”.

Mai puteți citi:

Ce dezastru pentru Barcelona și Spania! Primul diagnostic: ruptură de ligament încrucișat. Pierde Euro 2024?!

Valentin Mihăilă, criticat de presa italiană după eliminarea din meciul cu Israel: „Își continuă forma slabă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
costel_69
costel_69  •  20 Noiembrie 2023, 13:28

...fuga după bani!...biznis cu *** bine plătiți!...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează