INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Acoperiş în aer! Explozia din 20 octombrie a înălţat structura arenei lui Şahtior cu 30 de centimetri

Articol de - Publicat miercuri, 29 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 octombrie 2014 20:37

Faţada vestică a lui Donbas risca să se prăbuşească dacă nu s-ar fi folosit rapid un sistem de cabluri pentru a ţine structura în picioare


Pe 20 octombrie, cînd Şahtior era la Minsk pentru Liga Campionilor, o explozie extrem de puternică a afectat serios Donbas, arena "minerilor" din Doneţk.

"Valul de energie generat de bombă a fost atît de mare încît o parte din acoperiş a fost înălţată cu 30 de centimetri", a dezvăluit Vadim Gunko, directorul Donbas. "Plastic vorbind, copertina a sărit în sus, a fost aruncată în aer după ce suflul exploziei a traversat stadionul de la vest la est".

Gunko susţine că a fost folosit imediat un sistem special de cabluri pentru a susţine construcţia. "Fără acele măsuri rapide, întreaga faţadă vestică risca să cadă".

Structura s-a deformat, şi 12 panouri uriaşe de sticlă, rupte, s-au prăbuşit, făcîndu-se praf. O fetiţă de 8 ani, care se afla atunci în faţa arenei, a supravieţuit miraculos. Un panou a căzut la un metru de ea. Nu a atins-o însă, doar a speriat-o.


"Încă o explozie ar putea fi fatală arenei. Donbas e stadion, nu buncăr. E vulnerabil în faţa bombelor"
Vadim Gunko, director Donbas

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
rossoner03
rossoner03  •  29 Octombrie 2014, 11:15

"Plastic vorbind,"....buna asta :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează