INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Boicotul pus la cale de Mbappe a dat roade » Federația Franceză le-a făcut pe plac jucătorilor

Kylian Mbappe // foto: Imago Images
Kylian Mbappe // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2022 09:53 / Actualizat marti, 20 septembrie 2022 11:07

Federația Franceză de Fotbal a decis să „revizuiască acordul inerent drepturilor de imagine care îi privește pe jucătorii selecționați”, după o întâlnire cu liderii din lot, inclusiv Kylian Mbappe, cel care anunțase că va boicota ședința foto programată astăzi.

În consecință, Mbappe va participa alături de restul lotului la ședința foto de astăzi, la care ar trebui să fie prezenți 14 sponsori.

De ce l-a convocat Edi Iordănescu? » Fotbalistul din Liga 1 care e într-o formă dezastruoasă, dar a prins lotul României la meciurile din Liga Națiunilor
ROMÂNIA
De ce l-a convocat Edi Iordănescu? » Fotbalistul din Liga 1 care e într-o formă dezastruoasă, dar a prins lotul României la meciurile din Liga Națiunilor

Reprezentanții vedetei de la PSG anunțaseră luni că „Mbappe a decis să nu participe la ședința foto programată, ca urmare a refuzului Federației de a modifica convenția privind drepturile de imagine ale jucătorilor”.

Întâlnire de urgență între șefii Federației Franceze și liderii din vestiar, inclusiv Kylian Mbappe

Pentru a rezolva situația, președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a organizat o întâlnire înainte de antrenamentul naționalei de luni, la care au mai participat Francois Vasseur, directorul de marketing și vânzări al Federației, selecționerul Didier Deschamps, plus jucătorii Kylian Mbappe, Hugo Lloris și Raphael Varane. Ultimii doi, din postura de căpitan, respectiv vicecăpitan al naționalei.

După o jumătate de oră de parlamentări, în care șefii Federației au realizat că nemulțumirea lui Mbappe este împărtășită și de restul vestiarului, s-a ajuns la o concluzie. Iar Federația a anunțat într-un comunicat că „s-a angajat să revizuiască, cât mai curând posibil, acordul inerent drepturilor de imagine care îi privește pe jucătorii selecționați”.

Potrivit Le Parisien, jucătorii doreau să aleagă brandurile cu care să-și asocieze imaginea, nu să le fie impuse de acordurile stabilite de Federație. Unii fotbaliști au propriii sponsori sau nu vor să promoveze, de exemplu, brandurile care au legătură cu mâncarea nesănătoasă.

În urma anunțului Federației, Mbappe a acceptat să participe la ședința foto de astăzi, la care vor lua parte toți jucătorii selecționați.

Naționala Franței va juca în această lună cu Austria, pe 22 septembrie, și cu Danemarca 3 zile mai târziu.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

„Fiți clovni! Asta o să îi învăț pe jucători” » Jose Mourinho, revoltat după eșecul cu Atalanta

Cine e Ethan Nwaneri, cel mai tânăr debutant din Premier League: a semnat cu Arsenal la 9 ani și juca la echipa U18 la doar 14 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
OCamelie
OCamelie  •  20 Septembrie 2022, 18:47

Bravo lui. Acum cat e pe val sa se impuna la mizerii.

mafa
mafa  •  20 Septembrie 2022, 12:03

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mr90
mr90  •  20 Septembrie 2022, 11:22

Asta se intimpla cind li se da nas !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează