INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Acuzat de spionaj! » A ”jucat” Boenisch pentru Bayer în tricoul Fortunei?

Boenisch, spionul de pe margine
// Foto: Gulliver/GettyImages
Boenisch, spionul de pe margine // Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 06 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 noiembrie 2012 20:39

Fundaşul polonez de 25 de ani s-a antrenat săptămîna trecută la Dusseldorf, dar înaintea meciului a semnat cu adversara Leverkusen. ”Ne-a trădat toate planurile!” s-a plîns promovata în Bundesliga, învinsă cu 3-2.

Tensionat şi mereu pe muchie de cuţit, meciul Bayer Leverkusen - Fortuna Dussseldorf (3-2) s-a lăsat duminică seară cu scandal. Culmea e că "fitilul" l-a aprins un jucător care nici măcar n-a evoluat: Sebastian Boenisch. Internaţionalul polonez de 25 de ani a stat în tribună, însă oaspeţii îl consideră principalul vinovat de eşecul lor pe BayArena.

Liber de contract încă din vară, după despărţirea de Werder, Boenisch s-a pregătit aproape toată săptămîna trecută cu Dusseldorf. Şi a luat parte inclusiv la şedinţele tactice dinaintea meciului de la Leverkusen. Dar cînd mai rămăseseră două ore pînă la fluierul de start, surpriză: a semnat pentru adversari!

Iar şefii Fortunei sînt siguri. Fundaşul polonez a fost spionul "farmaciştilor" în tabăra lor: "Să vii şi să te antrenezi cu noi, iar apoi să semnezi tocmai pentru clubul împotriva căruia jucăm. Asta spune totul despre caracterul lui Boenisch".

Boenisch e "recidivist"
Născut în Polonia, la Gliwice, dar crescut la Essen, Boenisch a refuzat în 2006 naţionala U19 a leşilor pentru a juca la "tineretul" Germaniei (2006-2009). Văzînd însă că n-are şanse reale să ajungă în reprezentativa mare, el s-a decis în 2010 pentru Polonia, în tricoul căreia a şi evoluat la Euro 2012.

"Noi i-am acordat toată încrederea, iar el a fugit tocmai la adversari" (Hans Meier, antrenor Fortuna Dusseldorf)

"Cei de la Fortuna pot spune ce vor. Eu n-am trădat pe nimeni" (Sebastian Boenisch, internaţional polonez)

"În ceea ce mă priveşte, povestea asta e mai degrabă o satiră" (Rudi Voller, director tehnic Leverkusen)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează