INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Probleme pentru Honduras, prima adversară a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo: acuzații de rasism » Nemții au ieșit de pe teren

Jordan Torunarigha, în dreapta // foto: Guliver/gettyimages
Jordan Torunarigha, în dreapta // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 iulie 2021 14:53 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 16:26

Echipa națională olimpică de fotbal a Germaniei a părăsit terenul în timpul meciului amical cu Honduras din cauza unui presupus abuz rasial direcționat către fundașul central Jordan Torunarigha (23 de ani).

Meciul amical dintre selecționatele olimpice ale Germaniei și Hondurasului a avut parte de un final abrupt. Partida s-a încheiat forțat cu 5 minute înainte de fluierul de final, în momentul în care jucătorii Germaniei au părăsit terenul din cauza unor abuzuri rasiale la care neamțul Jordan Torunarigha ar fi fost supus.

Echipa națională de fotbal a Germaniei a anunțat pe rețelele de socializare că „jucătorii Germaniei au părăsit terenul după ce Jordan Torunarigha a fost abuzat rasial”.

Acuzații de rasism la Germania U23 - Honduras U23. Nemții au ieșit de pe teren

Stefan Kuntz, selecționerul echipei olimpice, a intervenit, spunând că „atunci când unul dintre jucătorii noștri este abuzat rasial, să jucăm nu mai este o opțiune”.

Potrivit Goal, autorul actului de rasism ar fi fost unul dintre jucătorii Hondurasului.

Meciul s-a jucat în Wakayama, Japonia, cu porțile închise. În momentul întreruperii meciului, scorul era 1-1.

Jordan Torunarigha, german de origine nigeriană, a mai fost victima rasismului și anul trecut, în luna februarie, când fanii echipei Schalke l-au abuzat verbal.

În vârstă de 23 de ani, Jordan Torunarigha joacă la Hertha Berlin. Cotat la 9 milioane de euro de către Transfermarkt, fundașul german are deja peste 60 de meciuri jucate în Bundesliga.

Honduras, în grupă cu România la JO de la Tokyo

Reprezentativa României va pace parte din Grupa B, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras. „Tricolorii” au picat într-o grupă cu adversare accesibile și au șanse mari la calificarea în sferturi.

Coreea de Sud

Coreea de Sud s-a calificat la Jocurile Olimpice după ce naționala sub 23 de ani a câștigat turneul de calificare al Asociației Asiatice de Fotbal. Naționala antrenată de Hak-bum Kim a câștigat toate meciurile, în finală trecând de Arabia Saudită, scor 1-0.

Din lotul folosit în calificări au făcut parte doar jucători din primele două ligi din Coreea de Sud, cel mai valoros fiind portarul Bum-keun Song, de la Jeonbuk Hyundai, cotat la 800.000 de euro. Pentru turneul olimpic, Coreea de Sud ar putea apela la două vedete internaționale: Heung-min Son (Tottenham, 28 de ani) și Kang-in Lee (Valencia, 20 de ani).

Honduras

Honduras a obținut în martie a patra calificarea consecutivă la Jocurile Olimpice, după ce a jucat finala turneului de calificare, pierdută la penalty-uri cu Mexic (1-1 după timpul regulamentar, 4-5 după penalty-uri).

Naționala lui Miguel Falero a avut jucători care evoluează în SUA, Honduras, Panama și Chile, dar și un fotbalist legitimat în Serie B, la Reggina. Cel mai bine cotat jucător e atacantul Douglas Martinez (23 de ani, Real Salt Lake City), care valorează 600.000 de euro.

De la naționala de seniori, Falero ar putea să mizeze și pe extrema Alberth Elis (25 de ani, Boavista).

Noua Zeelandă

Naționala sub 23 de ani a Noii Zeelande a câștigat în 2019 dreptul de participare la JO, triumfând la turneul de calificare din zona Oceania, după o serie de cinci victorii categorice, printre care și 5-0 în finala cu Insulele Solomon.

Noua Zeelandă este condusă de englezul Des Buckingham (36 de ani), iar cel mai bine cotat jucător e fundașul stânga Liberato Cacace (20 de ani, Sint-Truidense), cotat la 900.000 de euro. Cris Wood, atacantul de 29 de ani de la Burnley, ar putea fi vedeta lotului Noii Zeelande pentru JO de la Tokyo.

Programul României la Jocurile Olimpice

  • 22 iulie: Noua Zeelanda - Coreea de Sud, Honduras - România (ora 14:00, ora României)
  • 25 iulie: Noua Zeelanda - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)
  • 28 iulie;  România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras

Date despre turneul olimpic din Japonia

  • nu va exista o partidă cu titlul de meci de deschidere, precum la CM sau CE. Pe 22 iulie, prima zi a turneului olimpic masculin, vor intra în competiție toate formațiile (opt jocuri), la ore care se suprapun.
  • finala se va disputa la Yokohama (7 august), pe cel mai mare stadion dintre cele selectate pentru turneul olimpic masculin.

Sistem de calificare

  • se formează patru grupe a câte patru echipe
  • merg în sferturile de finală primele două clasate din fiecare serie
  • în sferturile de finală se încrucișează grupele A+B și C+D (loc 1 vs loc 2)

Lotul României pentru Jocurile Olimpice:

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan (liber);
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Antonio Sefer (Rapid București), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan)
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Lionel Messi, recordman și pe Instagram » Postarea prin care a doborât recordul deținut de Cristiano Ronaldo

Juventus vrea să transfere de la Barcelona și propune un schimb de jucători

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
dragdim
dragdim  •  18 Iulie 2021, 00:36

După 76 de ani de la terminarea ww2, nemții sunt încă strigați : nazi!nazi! Pana in 2006 le era frica sa fluture steagul lor și sa își cânte imnul țării lor. Imn care e asociat aiurea cu Hitler, versurile datând din 1841 și muzica fiind compusă de Haydn in 1797 iar in 1922 a devenit oficial imnul Germaniei. Dacă nu ar fi ieșit de pe teren, cu siguranța presa ar fi spus ca rasiștii aia de nemți nu au ieșit de pe teren când colegul lor negru a foat insultat. Porcăria asta cu politically correct, blm, ***…ne-au adus aici. Poți sa ii iei morții, răniții, familia unui adversar și e ok, dar sa nu cumva sa ii spui ca face parte dintr-o anume rasa ca e deranj mare. Dani Alves e un exemplu elocvent a modalității cum trebuie sa răspunzi abuzului verbal, a luat banana, a mușcat din ea și a centrat liniștit. Rezultat: 3-2 pentru echipa lui care a fost condusă cu 2-0, iar băiatul ăla care a aruncat banana a fost tranformat in prostul satului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  17 Iulie 2021, 16:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  17 Iulie 2021, 16:24
Postat de v1ad pe 17 Iulie 2021, 16:19

Se creează un precedent periculos. Va da o echipa gol și se va fugi de pe teren (cam ca în cazul bricheta) acuzând rasism. Echipele care ies de pe teren sa piardă 3-0. Se pot dicta masuri disciplinare dupa terminarea unei partide

normal. si ce e comic dar si revoltator e ca nu aia care, saracii, ar avea toate motivele sa se dea loviti (gen cote d'ivoire, ghana, nigeria etc) or sa faca asta, ci tot jmeckerii. regatu babornitei, al patrulea reich si toti astia.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează