INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Adevăratul star din mercato! Super-agentul Mendes a făcut afaceri de 400 de milioane de euro în această vară!

Articol de GSP - Publicat joi, 03 septembrie 2015 21:16

Agentul Jorge Mendes este cunoscut în lumea fotbalului în primul rînd pentru că îl are sub contract pe Cristiano Ronaldo.

Portughezul de 49 de ani are însă mai mulți jucători de top pe lista sa, iar vara aceasta a făcut afaceri de 400 de milioane de euro în fotbal! Loviturile verii pentru el au fost Di Maria de la United la PSG pentru 63 milioane, Anthony Martial de la Monaco la United pentru 50 de milioane de euro și Nicolas Otamendi de la Valencia la City pentru 45 de milioane de euro.

France Football a alcătuit un "11" ideal al jucătorul sub contract cu Gestifute, firma lui Mendes:

Ederson Morães (Benfica) - José Bosingwa (Trabzonspor), Ezequiel Garay (Zenit), Pepe (Real Madrid), Fábio Coentrão (Mónaco) - James Rodríguez (Real Madrid), João Moutinho (Mónaco), Ángel Di María (Paris St. Germain) - Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Diego Costa și Radamel Falcao (ambii Chelsea)
Antrenor: Jose Mourinho, Chelsea

Mendes are origini umile. A urcat pe scara socială folosindu-se de propriile resurse. Cînd era tînăr vindea dulciuri, sombreros și coșuri de răchită într-un oraș micuț de lîngă Lisabona. Visa să devină fotbalist profesionist, dar nu a reușit. Primul transfer ca agent l-a perfectat la 20 de ani, cînd l-a dus pe portarul Nuno Espírito Santo de la Vitória Guimarães la Deportivo de La Coruña. Goalkeeperul de atunci este actualul antrenor al Valenciei, echipă unde Mendes are 8 jucători, scrie Marca.

O piață bună pentru Mendes este și AS Monaco, unde milionarul rus Dmitri Rybolovlev a cheltuit peste 160 de milioane pe fotbaliști portughezi.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mishu_74
mishu_74  •  03 Septembrie 2015, 23:10

Am adunat sumele celor trei transferuri si-mi da doar 158 milioane. Restul pana la 400 de milioane, cum ziceti in titlu, unde este? Sau asa ati auzit voi, ca a facut afaceri de 400 milioane si v-ati hotarat sa ne ziceti de astea pe care le stiati voi, iar restul le cautam noi pe google?

1450396215285664
Gabriel Franz  •  03 Septembrie 2015, 22:37

OK, dar restul articolului unde este?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează