INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOTTENHAM

Adevărul despre ”Dele Alli Challenge” » Drama din spatele gestului vedetei lui Tottenham: ”Se comit atrocități incredibile”

Articol de GSP - Publicat joi, 23 august 2018 18:26

Gestul pe care Dele Alli, mijlocașul lui Tottenham, îl face atunci când marchează a ajuns celebru în întreaga lume, iar site-urile de socializare s-au umplut de poze și clipuri postate de cei care încearcă să-l imite. În spatele bucuriei ar sta însă o semnificație teribilă.

Felix Orode, 28 de ani, e un fotbalist nigerian care a evoluat mare parte din carieră în America de Sud, bifând și două sezoane la San Lorenzo. Acesta a explicat pe contul său de Twitter că modul în care Alli se bucură la goluri este unul de susținere pentru poporul nigerian.

”Alli are origini nigeriene, iar în fiecare zi arată că este solidar cu oamenii din țara mea, unde lucrurile nu merg deloc bine. Nigeria este condusă de un regim militar, iar acolo se comit atrocități incredibile. Torturile militare asupra civililor au ajuns să fie ceva comun, iar printre cele mai răspândite pedepse se numără scoaterea ochilor. Se aplică fără discernământ, victime sunt bărbați, femei și copii.

E pedeapsa pe care o primesc cei care se împotrivesc sistemului. Mai multe ONG-uri încearcă să îi ajute pe cei afectați. Civilii care reușesc să scape fără să fie mutilați fac acest gest ca să arate că au supraviețuit. Prin urmare, Dele Alli a vrut să își dovedească sprijinul pentru compatrioții săi. Mi se pare foarte important ca lumea să știe semnificația adevărată și să nu uite ce se întâmplă în restul lumii”, a fost mesajul postat de Orode pe Twitter.

Dele Alli, 22 de ani, s-a născut în Milton Keynes, Anglia, mama sa fiind britanică, iar tatăl nigerian. Părinții săi s-au despărțit la scurt timp după nașterea sa, iar mijlocașul a fost crescut până la nouă ani de mama sa. Aceasta a avut mari probleme cu alcoolul, astfel că Dele a petrecut următorii doi ani alături de tatăl său în Nigeria. S-a întors în Milton Keynes, însă la vârsta de 13 ani a părăsit locuința mamei sale și s-a mutat la familia unui coleg de echipă. În 2016, a renunțat să mai poarte numele Alli pe tricoul de joc și a tăiat legăturile cu familia sa.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
437688243096038
Bogdan Paunica  •  24 August 2018, 07:02

Da, sigur, dar avem o problema: nigerienii mint asa cum respira. Regimul militar nu mai este de dinainte de nasterea lui Alli

alexyulyan
alexyulyan  •  23 August 2018, 21:07
Postat de Tiberius Paun pe 23 August 2018, 20:12

L-a facut si Coman dupa gol (gestul), dar probail ca nu are origini Nigeriene. Mai mult ca sigur nu stie nici semnificatia.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1666879796767206
Tiberius Paun  •  23 August 2018, 20:12

L-a facut si Coman dupa gol (gestul), dar probail ca nu are origini Nigeriene. Mai mult ca sigur nu stie nici semnificatia.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează