INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Adrian Ursea, învins la limită de PSG în Ligue 1 » Nice, fără victorie de 12 ani pe Parc des Princes

Adrian Ursea (53 de ani) FOTO Imago
Adrian Ursea (53 de ani) FOTO Imago

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2021 08:27 / Actualizat duminica, 14 februarie 2021 08:36

PSG a câștigat la limită partida cu Nice, formația pregătită de Adrian Ursea (53 de ani), scor 2-1, în runda #25 din Ligue 1.

La meciul disputat pe Parc des Princes, scorul a fost deschis de Julian Draxler, după ce l-a învins pe Walter Benitez cu un șut din interiorul careului.

Nice și Adrian Ursea, la 15 minute de un rezultat de egalitate cu PSG

La 5 minute după ce jucătorii celor două formații au ieșit de la vestiare, Rony Lopes a restabilit egalitatea pe tabelă, cu o execuție superbă în vinclul porții. Trupa lui Adrian Ursea era aproape de a pleca cu un punct din Paris, dar Moise Kean i-a readus în avantaj pe cei de la PSG, după ce a înscris din pasa lui Mauro Icardi, cu 15 minute înainte de finalul partidei.

2009a fost ultimul an când Nice s-a impus pe terenul celor de la PSG. Cel care a adus victoria formației de pe Coasta de Azur a fost actualul atacant al lui Marius Șumudică, Loic Remy, cu un gol marcat în ultimele minute ale meciului

După victoria cu Nice, pentru PSG urmează meciul cu Barcelona din optimile Ligii Campionilor. În acest moment, campioana en-titre ocupă prima poziție în Ligue 1, la egalitate de puncte cu Lille, dar echipa antrenată de Mauricio Pochettino are un meci mai mult disputat. În schimb, Nice se află în a doua jumătate a clasamentului, pe locul 14, la 10 puncte de zona roșie a clasamentului.

Regrete și frustrare după această înfrângere. În ciuda lucrurilor pe care le-am făcut bine, mai ales în a doua repriză, am fi meritat măcar o remiză în această seară. Fotbalul este o afacere cu rezultate, iar în această seară, din păcate pentru noi, am pierdut.

Adrian Ursea, antrenor Nice

PSG a debutat în noul echipament oficial produs de Jordan, care are un design futurist și o combinație de culori între roz și mov. Negru este folosit pentru guler, dar și pentru siglele de pe tricou.

Adrian Ursea, singurul antrenor român din Ligue 1

Adrian Ursea a preluat funcția de antrenor principal la Nice la începutul lunii decembrie, în 2020, după despărțirea de Patrick Vieira. Până atunci, românul născut în Slobozia a fost secund la formația de pe stadionul Allianz Riviera, atât sub comanda lui Vieira, cât și sub a fostului antrenor, Lucien Favre. Ultima dată când Adrian Ursea a activat ca principal a fost în sezonul 2005/06. Tehnicianul român a pregătit echipa elvețiană FC Meyrin, care în prezent se află în a treia divizie.

VIDEO. Kylian Mbappe, cele mai frumoase goluri în tricoul lui PSG în Ligue 1

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Echipa lui Gattuso urcă pe 4 în Serie A, Juventus rămâne departe de primul loc!

Notele primite de Ianis Hagi, după Rangers - Kilmarnock: „A luminat jocul în debut, dar s-a stins pe parcurs”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cocojambo1
cocojambo1  •  14 Februarie 2021, 21:21

Sa antrenezi o echipa din Lique 1 , de mijlocul clasamentului nu este la mana oricui. Nu cred ca avem acum antrenor Roman care sa fie la acest nivel. Dar noi avem știri zilnice de la antrenori Romani de prin Arabia Saudita, sau din Turcia, de la echipe la retrogradare. Da, Adrian Ursea este un tip serios cu care voi nu puteți sa faceți can can. Este Roman dar cetățean elvețian, este mai mult elvețian decât roman în comportament. Lique 1 este în primele 5 campionate ale Europei și este ceva sa antrenezi acolo.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează