INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Afacerea Vidal » Profit de 22,5 milioane de euro pentru Juventus!

Vidal (stînga) în duel cu viitorul său coleg, Robben, în
Vidal (stînga) în duel cu viitorul său coleg, Robben, în "sferturile" Ligii 2013. Chilienii îi zic deja "Don Otto" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2015 00:00

Prin transferul mijlocașului chilian, 28 de ani, campioana Germaniei rezolvă problema înlocuitorului lui Schweinsteiger, transferat la Man. United.

Transferul încă nu e parafat. Dar, potrivit ziarelor italiene și chiliene, e doar o chestiune de ore. Juventus îl va ceda pe Arturo Vidal, 28 de ani, lui Bayern. Campioana Germaniei "astupă" astfel golul căscat prin plecarea lui Schweinsteiger la Man. United, dar financiar, adevărata lovitură o dau torinezii.

Gazzetta dello Sport a dezvăluit ieri că Juve va încasa undeva în jurul a 35 de milioane de euro plus bonusuri, după ce-a solicitat inițial 45 de milioane. Ceea ce înseamnă de trei ori suma cu care l-a luat pe proaspătul cîștigător al Copei America în 2011, respectiv 12,5 milioane de euro. Profitul italienilor: 22,5 milioane.

Heynckes l-a pierdut în 2011

"Bătrîna Doamnă" a avut prim-planul în duelul cu Bayern pentru Vidal și-n 2011. Heynckes, antrenorul de atunci al bavarezilor, vorbise cu Vidal, pe care-l pregătise la Leverkusen, și era sigur că l-a convins. Însă mijlocașul în vîrstă de 28 de ani l-a lăsat în cele din urmă cu ochii-n soare și a plecat la Torino.

Un personaj controversat

Strict fotbalistic, Vidal e o întărire pentru Bayern. Un mijlocaș bătăios, cu valențe ofensive, unul dintre cei mai buni din Europa la ora actuală. Și mai tînăr decît Schweini (30). În afara gazonului însă, chilianul e un personaj controversat. Alcool, petreceri, iar recent, la Copa, un Ferrari făcut praf.

Schimb cu Gotze?

Juventus are în vedere trei nume pentru înlocuirea lui Vidal. Este vorba despre Isco (Real), Oscar (Chelsea) și Gotze. SuperMario n-a convins în tricoul lui Bayern și, potrivit Gazzettei dello Sport, există posibilitatea de a fi inclus în negocierile dintre cluburi pentru mijlocașul chilian.

6.500.000 €anual ar urma să cîștige Vidal, care s-a înțeles cu Bayern pentru un contract de 4 ani

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează