INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PARTIDE BLOCATE DE ZĂPADĂ

"Afară", meciurile se amînă iarna şi dacă spectatorii nu sînt în siguranţă

Aşa arătau, vineri, scaunele de pe stadionul +2   FOTO
Aşa arătau, vineri, scaunele de pe stadionul "Dan Păltinişanu"

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 26 februarie 2011 00:21

Liga 1 s-a reluat cu meciul Rapid-Unirea, după ce Pandurii-Oţelul a fost decis în birouri. Condiţiile climaterice nu sînt însă tocmai prielnice. Nici pentru jucători, majoritatea terenurilor fiind afectate de căderile de zăpadă, nici pentru spectatori, care vor trebui să stea cu picioarele în zăpadă.

Dacă eliberării gazoanelor i s-a acordat importanţă, nu la fel s-a întîmplat cu tribunele. Acestea nu doar că sînt acoperite de nea, dar sînt şi îngheţate. Şi scaunele, dar mai ales scările, ceea ce pune în pericol siguranţa oamenilor veniţi la stadion. În favoarea lor nu s-a luat nici o măsură. În alte campionate s-a ajuns pînă acolo încît chiar s-au amînat partide din cauza lipsei de securitate a spectatorilor în condiţii de iarnă. Iar exemplele nu sînt puţine.

"Să nu se accidenteze fanii"
ITALIA. Iarna trecută s-au suspendat mai multe partide în Serie A pentru "a nu pune în pericol integritatea suporterilor". Una a fost Fiorentina - Milan, în decembrie 2009, cînd, s-a precizat, "problema nu o reprezintă zăpada căzută pe suprafaţa de joc, ci gheaţa formată în tribune. Spectatorii s-ar putea accidenta".

O măsură identică s-a luat apoi la Parma - Inter, în ianuarie 2010: "Tribunele sînt nesigure din cauza gheţii. Suspendăm meciul pentru siguranţa suporterilor". Acum două luni a venit rîndul meciului Sampdoria - Genoa să fie amînat fiindcă "a nins abundent, iar tribunele nu au putut fi eliberate".

"Zone nesigure"
ANGLIA. În decembrie 2009, Wigan a trebuit să amîne partida cu Bolton. Motivul: căile de acces şi parcările îngheţate. "După ce am avut discuţii cu poliţia şi cu responsabilii cu securitatea ai clubului s-a constatat că zonele din jurul şi din interiorul arenei nu sînt sigure pentru public. Deşi gazonul e într-o stare perfectă şi se putea juca, am renunţat. Trebuie să ne protejăm fanii", au zis oficialii gazdă.

Peste exact un an, situaţia s-a repetat. Nu mai puţin de 4 partide, între care şi Manchester United - Chelsea, au trebuit amînate. Şefii "diavolilor" au indicat: "După consultări cu poliţia şi autorităţile locale am hotărît să nu jucăm pentru a nu periclita sănătatea suporterilor. Tribunele sînt bocnă". "Condiţiile de la stadion împiedicau oamenii să se deplaseze", au justificat aceeaşi măsură cei de la Liverpool, care au suspendat duelul cu Fulham.

"Ar fi creat probleme spectatorilor"
GERMANIA. Programat pe 21 decembrie 2010 în Cupă, meciul dintre Kickers Offenbach şi Nurnberg nu s-a mai disputat "din raţiuni de securitate". Conducătorii gazdelor au explicat: "Zăpada a căzut în cantităţi mari. Nu am putut-o îndepărta din tribune şi s-a transformat în gheaţă din pricina multelor grade sub zero. Dacă am fi jucat, s-ar fi creat probleme spectatorilor".

"Ca un patinoar"
FRANŢA. Două meciuri s-au amînat recent în Ligue 1 din cauza gheţii. Lille - Lorient nu a mai avut loc pe 4 decembrie deoarece "condiţiile din stadion, pentru jucători şi spectatori, nu sînt sigure din cauza ninsorilor masive". Peste două săptămîni avea să se procedeze la fel la Lens - Caen: "În pofida eforturilor gigantice, nu se poate juca. Accesul la stadion e foarte dificil din pricina zăpezii şi a gheţii. Tribunele arată ca un patinoar".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
heinrich
heinrich  •  26 Februarie 2011, 09:22

sunt orase in tara in care suporterii mai au putin si cad cu tot cu stadion - putina gheata e ceva insignifiant. despre ce vorbim aici ?

mariancito
mariancito  •  26 Februarie 2011, 07:18

cita vreme e cald si bine in saloanele de nunta chinezo-miticesti,totul e bine!m-am saturat de clica asta!si de behaituri in direct,si de siguranta securistica a oracolului,de toti...vrem pe oprisan inapoi!iesiti din sclavia asta!numai pentru petrica emiteti?????

rngade
rngade  •  26 Februarie 2011, 06:21
Postat de titiduru22 pe 26 Februarie 2011, 05:53

Asa cum zic si altii pe aici incetati sa comparati Occidentul cu Romania si invers,sunt doua notiuni total incompatibile.Traiti inca in epoca de piatra !!!

Exact asta-i problema indivizilor in cauza: in paleolitic fiind se cred pe ultimele trepte ale evolutiei, pe picior de egalitate cu Occidentul! Nea' mitica si nea' sandu au grija sa-si traga grosu' fara numar ca si oricine altcineva din tara aia de lumea a treia...Cine mai crede ca sportul e preocuparea cuiva acolo? In Ice Age sunteti, la nivel de Ice Age raportati-va! Da' nu, romanu'...romanu'-i capra raioasa cu coada sus.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează