INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Africanul de aur » Algerianul Mahrez a fost desemnat jucătorul sezonului în Premier

Mahrez i-a învins la vot pe coechipierii Vardy și Kante
Mahrez i-a învins la vot pe coechipierii Vardy și Kante

Articol de - Publicat marti, 26 aprilie 2016 00:00

Leicester City încă nu e campioana Angliei. Mai are nevoie de 5 puncte din ultimele 3 etape.

Dar un prim titlu deja a cîștigat, prin Riyad Mahrez. Algerianul în vârstă de 25 de ani a fost ales de coechipieri și de adversari drept cel mai bun jucător al sezonului 2015-2016 în Premier League.

E primul african care-și adjudecă trofeul la care au mai aspirat, de-a lungul timpului, Didier Drogba, Yaya Toure sau Nwankwo Kanu.

Cifrele sale, 17 goluri, 11 assisturi, 111 driblinguri reușite și 270 de dueluri cîștigate (din 572) în 34 de meciuri vorbesc de la sine.

Mahrez este însă modest: "N-aș fi ajuns aici fără coechipierii mei și fără managerul Ranieri. Suntem ca frații pe teren. Ăsta-i și secretul succeselor noastre".

500.000 €a dat Leicester pentru a-l lua pe Mahrez de la Le Havre în ianuarie 2014; acum e evaluat la 20 de milioane

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează