INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IMPRESAR

Agentul Marco Polo » Cel mai influent impresar mondial, Jorge Mendes, își extinde afacerile în Asia

Articol de - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2016 00:00

Șeful Gestifute a cedat un procent din acțiuni fondului de investiții Fosun, vizînd plasarea de jucători într-un fotbal emergent și obținerea de sponsorizări pentru cluburile europene

După ce și-a creat un imperiu în Europa, avînd în Mourinho și Cristiano Ronaldo "minele de aur", Jorge Mendes vrea să exploreze și piața asiatică. Cel mai bogat și influent impresar din fotbal a intrat în afaceri cu China: agenția sa, Gestifute, a cedat o cotă minoritară din acțiuni unui fond de investiții. Contractul cu Fosun s-a semnat luni, la Shanghai, la ceremonie participînd și Mourinho!

"E începutul unei noi ere. Pentru cluburile europene se naște oportunitatea expansiunii în fotbalul chinez, pentru milioanele de fani asiatici șansa intrării în contact cu idolii lor", explică portughezul de 50 de ani. Cucerirea Extremului Orient nu se va limita doar la transferuri de jucători. Vor avea loc schimburi de antrenori, stagii de pregătire ale chinezilor în Europa, iar Gestifute va intermedia și înțelegeri cu mari sponsori, gen Alibaba sau Huawei. Ronaldo și Mourinho ar putea fi imaginea unor școli pe care China vrea să le deschidă pentru a-și dezvolta fotbalul și a ajunge iar la CM.

5.300.000.000 $e averea fondatorului Fosun, Guo Guangchang, al 11-lea bogătaș chinez, care a cumpărat Cirque du Soleil și Palazzo Broggi din Milano

Vindea căciulițe în piață

Pînă să-i reprezinte pe Ronaldo, Di Maria, James Rodriguez, Falcao, Thiago Silva sau De Gea, Mendes s-a ocupat de reclame pe stadioane, a avut videotecă și a deschis o discotecă. Primul jucător transferat de cel care vindea căciulițe croșetate de mama sa a fost Nuno Espirito Santo, fost portar de la Setubal și antrenorul demis de Valencia, vîndut în 1996 cu 3 milioane de dolari!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează