INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Agnelli, ca Becali! El a decis noul antrenor la Juventus » Pirlo nu are nici licența Pro: „Nu-l comparați cu Zidane!”

Pirlo nu are nici licența Pro +10   FOTO
Pirlo nu are nici licența Pro

Articol de - Publicat duminica, 09 august 2020 11:08 / Actualizat duminica, 09 august 2020 11:26

Il Maestro Andrea Pirlo, 41 de ani, debutează ca antrenor direct pe banca lui Juventus, fără nicio experiență. Patronul-președinte nu i-a mai lăsat pe Nedved și Paratici să aleagă tehnicianul, cum s-a întâmplat cu Sarri.

Ziua revoluției la Juventus. Așa se poate numi această sâmbătă, 8 august. În numai cinci ore, bianconerii au avut alt antrenor. La 14:40, Maurizio Sarri era deja demis, oficial. Eliminarea din „optimile" Champions League a fost sfârșitul pentru el. Totul era împotriva sa: jocul, jucătorii, dezamăgirea din Ligă. 

„Șefii clubului nu sunt amatori, nu mă pot concedia după un singur meci. Am contract", spunea tehnicianul în vâstă de 61 de ani. Dar, contestat de liderii vestiarului, mai ales Chiellini și Cristiano Ronaldo, nu mai putea rămâne. Dintr-o dată, capitolul Sarri a fost închis la Torino.

„Trecem de la Il Maestro la Mister"

Agnelli, ca Becali! El a decis noul antrenor la Juventus » Pirlo nu are nici licența Pro: „Nu-l comparați cu Zidane!”

Seara, președintele Andrea Agnelli, și proprietarul grupării, anunța noul nume. Tot un Andrea. Istoric. Pirlo. Surpriză totală. Cel care, pe 31 iulie, oficializa numirea lui Pirlo la Juve U23, în Serie C, îl prezenta încă o dată la prima echipă, cu același motto: "Trecem de la Il Maestro la Mister".

Jurnaliștii italieni susțin că aceasta a fost sută la sută decizia lui Agnelli. Nu i-a mai lăsat pe directorul sportiv Fabio Paratici și pe vicepreședintele Pavel Nedved să aleagă ei succesorul pe banca piemonteză, cum se întâmplase la Sarri. A hotărât el. Ca în 2011, cu Antonio Conte.

Prevestirea s-a împlinit imediat

Oricum sugerase ce avea de gând încă date la sfârșitul lunii trecute: "E ca o prevestire. Andrea Pirlo ar putea fi în viitor la prima echipă". Și este, chiar mai repede decât se aștepta oricine. Sâmbătă, 1 august, Gazzetta dello Sport titra pe copertă: "Signora. C'e Pirlo". Cu cei doi Andrea unul lângă altul, pumn în pumn. După o săptămână, "prevestirea" s-a împlinit. Cei care erau în fruntea listei, Simone Inzaghi și Zidane, nu puteau fi atrași acum. Ar fi fost o luptă prea dură cu Lazio și Real, a fost concluzia lui Agnelli.

Agnelli, ca Becali! El a decis noul antrenor la Juventus » Pirlo nu are nici licența Pro: „Nu-l comparați cu Zidane!”

"Nu-l comparați cu Zidane!"

Fostul mare fotbalist, genialul conducător de joc descoperit și promovat la seniori de Mircea Lucescu în 1995, la Brescia, campion mondial cu squadra azzurra și care a cucerit tot la club cu Milan și Juventus, nu are însă deloc experiență ca antrenor la 41 de ani. Mulți au comparat alegerea lui Pirlo cu debutul lui Guardiola și Zidane, dar Del Piero a atras atenția: "Nu-l comparați cu Zidane!". Nu poate fi nici cu Pep.

  • Guardiola a fost numit în vara lui 2008 la Barcelona, după ce pregătise un sezon formația secundă blaugrana.
  • Zidane s-a lansat în ianuarie 2016 la Real. Înainte, fusese secundul lui Ancelotti și antrenor la Real Castilla.
Agnelli, ca Becali! El a decis noul antrenor la Juventus » Pirlo nu are nici licența Pro: „Nu-l comparați cu Zidane!”

În septembrie va da examenul pentru licența Pro

Pirlo nu are momentan nici licența UEFA Pro. Dar presa peninsulară scrie că poate antrena în Serie A dacă e înscris la cursul Pro. La jumătatea lui septembrie, va da examenul. Va avea și licența Pro.

Fotbalist mai bătrân decât antrenorul: "Cum îți zic acum?"

O situație pe care o vezi rar în fotbal. Un fotbalist să fie mai în vârstă decât antrenorul. La Juventus, Buffon are 42 de ani, iar Pirlo 41. "Cum îți zic acum? Mister?", s-a amuzat portarul bianconero. Cei doi au fost colegi la Juve și la națională. Nici patronul-președinte nu e cu mult mai mare. Andrea Agnelli are 44 de ani, doar cu trei ani peste Pirlo.

Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
+6 FOTO

Secund, Baronio. Și el promovat de Luce

Pirlo va avea ca primi asistenți doi oameni de încredere. Primul, Roberto Baronio, fost coleg al lui Andrea la Brescia, și el promovat de Mircea Lucescu. Al doilea, Antonio Gagliardi, analistul naționalei Italiei.

Douglas Costa a dat like la demiterea lui Sarri

Dovada că Maurizio Sarri nu se înțelegea bine cu toți jucătorii. După ce Juventus a anunțat vestea despărțirii de antrenor pe rețelele de socializare, brazilianul Douglas Costa a dat like. La fel ca neamțul Emre Can (acum la Dortmund) și croatul Mario Mandzukici (Al-Duhail), cărora Sarri le-a spus că nu mai contează pe ei.

Despăgubiri de 8,25 milioane!

Contractul lui Sarri urma să expire în vara lui 2022, dar bianconerii au o înțelegere. Îi plătesc salariul întreg pentru următorul sezon și jumătate pentru 2021-2022, pentru acea stagiune era opțională. În total, clubul trebuie să-i achite 8,25 milioane de euro despăgubiri.

"Numirea lui Pirlo m-a surprins, dar el are calități intelectuale speciale. Andrea cunoaște bine clubul, jucătorii. Va realiza mari performanțe. Îi doresc asta"
Alessandro Del Piero, fost jucător Juventus

"Pirlo, o alegere naturală, o alegere juventină. Andrea e băiatul nostru, a jucat aici și a fost mereu în contact cu noi. Era predestinat să fie antrenor"
Fabio Paratici, director sportiv Juventus

"Andrea are carismă, personalitate, o știm prea bine. Totuși, e o decizie riscantă, fără îndoială, chiar dacă Pirlo e un pariu interesant. Nu mă așteptam, cred că nici el nu se aștepta"
Alessandro Costacurta, fost jucător Milan

"Mult succes în noua aventură, Andrea. Sunt sigur că vei fi un mare antrenor"
Marco Tardelli, fost jucător Juventus

Agnelli, ca Becali! El a decis noul antrenor la Juventus » Pirlo nu are nici licența Pro: „Nu-l comparați cu Zidane!”

1,8milioane de euro va fi salariul anual net (la care se vor adăuga mai multe bonusuri) al lui Andrea Pirlo la Juventus, contract până pe 30 iunie 2022

756de meciuri a jucat Pirlo în carieră la echipele de club (Brescia, Inter, Reggina, Milan, Juventus, New York City FC); a marcat 73 de goluri

116selecții a avut Andrea la naționala Italiei, pentru care a evoluat 13 ani (2002-2015); a înscris 13 goluri

17trofee a cucerit Pirlo într-o carieră de 22 de ani (1995-2017), inclusiv titlul mondial, în 2006

Liga Campionilor, „optimi” // VIDEO+FOTO Barcelona - Bayern Munchen, șocul din „sferturi”! Hațegan a arbitrat show-ul total al lui Lewandowski

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
0005
0005  •  09 August 2020, 18:52

Un articol de toata jena! Cum poti face comparatie intre Agnelli si Becali? Plus ca noi avem antrenorul nationalei care nu are inca licenta, este doar inscris la cursuri... Si sa fim seriosi,ce scoala de antrenori are Romania si ce scoala de antrenori este in Italia... Vorbiti sa nu adormiti. Pirlo va antrena echipa ca va face placere sau nu!

romeverest
romeverest  •  09 August 2020, 12:40

Ce comparatie nefericita !! Adica cum Agnelli ca Becali ?? Nu-i normal ca patronul clubului sa-si aleaga antrenorul ?? Diferenta este ca italianul provine dintro dinastie italiana, in timp ce al nostru privine de la oi, iar in plus, italianul nu face tactica echipei si nu impune jucatorii care sa joace la Juventus !!

steauaeuna
steauaeuna  •  09 August 2020, 12:21
Postat de steaua1986. pe 09 August 2020, 11:42

becali e unic, ce comparatii puteti face....cum sa nu se supere omul pe voi.

Gigi Becali e super unic, singurul pot zice. Singurul patron cu salariile jucatorilor la zi, conditii de antrenament de 10 si ce e mai important...ce salariu...ce salariu...sa tot joci la STEAUA ...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează