INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Al doilea fotbalist englez din istorie care mărturisește că e gay: „E momentul să vă spun ceva foarte personal”

Thomas Beattie e gay
Thomas Beattie e gay

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 iunie 2020 21:29 / Actualizat vineri, 26 iunie 2020 21:34

Fostul fotbalist britanic Thomas Beattie, 33 de ani, a devenit al doilea jucător profesionist din UK care a anunțat că este gay. 

Beattie spune că i-a luat mult să se accepte așa cum este și că nu s-a simțit confortabil să spună că e gay în timpul carierei. Fostul mijlocaș, născut în Yorkshire, a jucat la tineretul lui Hull City, înainte de a petrece mai mult de o decadă în SUA, Canada și Singapore. 

Justin Fashanu a fost primul fotbalist care a spus că este gay, în 1990. Alți doi fotbaliști care au jucat în Marea Britanie, neamțul Thomas Hitzlsperger și americanul Robbie Rogers au mai făcut acest pas public. 

Al doilea fotbalist englez din istorie care mărturisește că e gay: „E momentul să vă spun ceva foarte personal”
Thomas Beattie


„E momentul să vă spun ceva foarte personal. E ușor să stai în tăcere, dar adevărata provocare e să vorbești. Pentru mine, e momentul să-mi trăiesc adevărul și să sper că va produce o schimbare. Sunt frate, fiu, prieten și sunt gay. Mi-a luat mult să mă accept așa cum sunt și sper că va fi mai ușor pentru următoarea generație.

Nu am luat în calcul să spun asta cât jucam. Simțeam că trebuie să sacrific una din două: să fiu cine sunt sau să practic sportul pe care îl iubesc. În multe feluri, fotbalul m-a salvat, a fost felul în care am ales să evadez din viața mea. Societatea mi-a spus că masculinitatea e legată de sexualitate, așa că, fiind sportiv, am simțit o mare contradicție”, a spus Beattie pentru ESPN.

 „E probabil un fotbalist gay, cel puțin, în fiecare echipă”
Troy Deeney, căpitan Watford

GALERIE FOTO Pugilista April Hunter, poză-manifest în vacanța din Maldive: „E ilegal să fii gay aici? Priviți gândurile noastre”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
ctbilu
ctbilu  •  27 Iunie 2020, 11:52

Presupun ca in cercul lui de prieteni nu este o noutate, nici pentru parinti. Societatea trebuia sa stie. Astfel de dezvaluiri si comportamente ostentative prin WTA, ATP, si alte competitii nationale nu sunt decat o revansa, razbunare fata de ... Societate. O razbunare fara sens...

kosminss
kosminss  •  27 Iunie 2020, 10:29
Postat de marius.bxl pe 27 Iunie 2020, 07:51

tin sa ma exprim .Si eu sun o persoană normala si de acord cu familia tradițională .

Esti un *** sinistru...tin sa te anunt.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vladutz13
vladutz13  •  27 Iunie 2020, 09:42

Chestia asta nu ar trebui sa fie stire dar este tocmai pt ca e asa de rar. Nici nu cred ca e departe de adevar cand spune ca sunt probabil in medie unul pe echipa, asa este statistic la loturi de 20-30. Problema este ca nu au tupeul sa recunoasca si daca ar face-o le-ar cam nenoroci cariera...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează