INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Al doilea Hagi » La fel ca la venirea Regelui, în 1996, Terim strîmbă din nas la Sneijder

Wesley Sneijder a dat 23 de goluri în 119 partide pentru Inter în toate competițiile din 2009 încoace
Wesley Sneijder a dat 23 de goluri în 119 partide pentru Inter în toate competițiile din 2009 încoace

Articol de , - Publicat duminica, 13 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 12 ianuarie 2013 20:25

Antrenorul lui Galatasaray nu mai acceptă vedete în echipă şi nu îi convine că olandezul de 28 de ani i-ar da peste cap bugetul de salarii, putînd rupe vestiarul.

Iminenta venirea a lui Sneijder în Turcia a învolburat apele Bosforului. Transferul olandezului de 28 de ani, dat ieri ca finalizat de media din Istanbul, dar neconfirmat de Wesley şi de anturajul mijlocaşului, l-a pus pe jar pe Fatih Terim.

Antrenorul lui Galatasaray nu vede mutarea cu ochi buni, ba strîmbă din nas, procedînd la fel ca la achiziţionarea lui Gică Hagi. "Împăratul" nu l-a vrut la Cim Bom pe "Rege" în 1996, iar ziariştii turci chiar l-au primit ironic pe căpitanul "tricolorilor", care atunci avea 31 de ani.

Cotidianul Fanatik scria că "a venit un moş, care o să joace fotbal în baston", iar alt editorialist anunţa răutăcios că "i-a fost adus un camarad de armată lui Ergun Gursoy" (fostul vicepreşedinte de la Galata ce avea 52 de ani).

Aceeaşi sursă dezvăluie că "Terim nu-l vrea pe Sneijder, cum nu l-a dorit nici pe Hagi. E alergic la vedete şi se teme că olandezul îi dă peste cap bugetul de salarii, stricînd atmosfera în vestiar. Aşa a păţit-o recent şi cu Felipe Melo, brazilianul de care antrenorul tot încearcă să scape".

Dar, mai tîrziu, Hagi i-a demonstrat lui Terim ce înseamnă pentru echipă: 10 trofee în 5 ani, inclusiv Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

11 milioane de euro primeşte Inter

5,3 milioane de euro salariu net anual pînă în 2016

500.000 de euro bonus pentru titlu

25.000 de euro primă de meci jucat

"După transferul lui Hagi din 1996, aducerea olandezului Sneijder de la Inter ar fi a doua lovitură din istoria lui Galatasaray" (Fanatik, cotidian turc)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
kobritzzzaaa
kobritzzzaaa  •  14 Ianuarie 2013, 16:10

Sneijder este un jucator mai bun decat hagi, cred ca cv-ul lui de la echipele de club si de la echipa nationala arata clar asta. Ar fi fraieri turcii sa nu-l ia din cauza lui nevasta-sa sau din cauza ca e o "vedeta".

blaustein
blaustein  •  13 Ianuarie 2013, 11:48

Stramba din nas acum, dar cand a revenit la echipa a cerut buget mare pentru transferuri caci echipa era in picaj. Sa-l fi vazut ce facea cu lotul lui Hagi.

luciano86
luciano86  •  13 Ianuarie 2013, 09:12

ma mir ca a ajuns la Galata... era mai bine pt el daca ajungea prin germania, anglia sau chiar spania.... chiar si franta ar fi fost super dar turcia?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează