INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Al Hilal s-a înțeles cu PSG în privința transferului lui Neymar, pentru care ar primi 90 de milioane de euro

Neymar  Foto: Imago Images
Neymar Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 12:13 / Actualizat luni, 14 august 2023 12:37

Și Neymar (31 de ani) pleacă în Arabia Saudită, unde va primi un salariu anual de 80 de milioane de euro până în 2025. Atacantul brazilian devine cea mai scumpă achiziție a saudiților din istorie, depășind mutarea lui Malcom, tot la Al-Hilal, pentru 60 de milioane.

Al-Hilal nu se mai oprește din cheltuit. Transferă staruri în neștire din Europa. Nu se uită la bani, având, pare-se, un sac fără fund pentru investiții. Patru dintre primele cinci achiziții le-a făcut echipa pregătită de Jorge Jesus, adus de la Fenerbahce. Ultima mutare este lovitura de imagine a saudiților clasați pe 3 în sezonul trecut: Neymar! 

Atacantul de la PSG a acceptat oferta de 160 de milioane pentru doi ani și aseară campioana Franței s-ar fi înțeles cu Al-Hilal asupra sumei de transfer: puțin peste 90 de milioane de euro, scrie L'Equipe.

Galeria Rapidului, cât un Airbus! Câți decibeli a atins Peluza Nord: „Dacă o țineau așa 5 minute, își puteau pierde auzul”
RAPID
Galeria Rapidului, cât un Airbus! Câți decibeli a atins Peluza Nord: „Dacă o țineau așa 5 minute, își puteau pierde auzul”

Neymar, pe urmele lui Cristiano Ronaldo

Brazilianul, care sâmbătă a fost în tribune pe Parc des Princes, la 0-0 cu Lorient (oficial Luis Enrique nu l-a convocat, din cauza unei viroze!), mai avea trei propuneri, una dintre ele fiind revenirea la Barcelona. Neymar ar putea câștiga din salariu și bonusuri mai mult decât ia Cristiano Ronaldo la Al-Nassr (100 de milioane + alte 100 de milioane de la sponsori). 

În 2017, brazilianul se transfera de la Barcelona la PSG pentru 222 de milioane de euro, record care rămâne în picioare de-atunci! Acordul lui Neymat cu parizienii expira în 2027 și acum fosta vedetă a roș-albaștrilor speră ca în 2025 să revină în fotbalul european pentru a fi pregătit de participarea cui Brazilia la CM din 2026, susține același cotidian francez.

Al Hilal s-a înțeles cu PSG în privința transferului lui Neymar, pentru care ar primi 90 de milioane de euro
Neymar // foto: Guliver/gettyimages
## TOP ACHIZIȚII SAUDI PRO LEAGUE   
JucătorFostul clubClubul actualSumă
1. NeymarPSGAl-Hilal90*
2. MalcomZenitAl-Hilal60
3. Ruben NevesWolvesAl-Hilal55
4. FabinhoLiverpoolAl-Ittihad46,7
5. Milinkovic-SavicLazioAl-Hilal40

* Cifrele sunt exprimate în milioane de euro (transfermarkt.de)

268de milioane de euro a cheltuit Al-Hilal pentru aducerea de jucători din Europa. Lider la acest capitol în lume în această vară, peste transferurile lui Arsenal!

195de goluri a influențat Neymar la PSG în 173 de meciuri din toate competițiile: 118 reușite și 77 deassisturi. Dar a ratat și 119 partide din cauza accidentărilor

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Bellingham a debutat cu gol la Real Madrid, dar este pus la zid în Germania: „Aere de Primadonă”

Contractul care l-a făcut pe selecționerul Italiei să demisioneze prin mail » „Adio cinic și fără scuze!”, îl atacă presa italiană

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
alinneag
alinneag  •  14 August 2023, 15:39
Postat de Joe2022 pe 14 August 2023, 14:03

Neymar mai e fotbalist?

Bună întrebare!

Joe2022
Joe2022  •  14 August 2023, 14:03

Neymar mai e fotbalist?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează