INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Alarmă în Premier League! Ce se poate întâmpla dacă planul extrem al englezilor va fi aprobat

Liverpool și Manchester City, primele două clasate din Premier League // FOTO: Guliver/GettyImages +47   FOTO
Liverpool și Manchester City, primele două clasate din Premier League // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2020 15:58

Studiul unei companii de inteligență artificială relevă că riscul leziunilor ar crește cu 75% din cauza ritmului de opt meciuri într-o lună în Premier League.

Temerile starurilor din Premier de a nu putea termina sezonul sunt îndreptățite. Și nu numai din cauza unei posibile infectării cu COVID-19, ci pentru că au văzut ce s-a întâmplat în Bundesliga în primele etape. 

Potrivit studiului făcut de „Zone 7", companie axată pe inteligența artificială și care colaborează cu 35 de fotbaliști profesioniști, riscul accidentărilor va crește cu 25 la sută în cazul în care „Project Restart" se aprobă. Previziunea alarmantă se bazează pe ritmul infernal de opt meciuri disputate într-o lună. Manchester City ar putea chiar juca 13 în numai 49 de zile!

Vor o lună de pregătire

"Jucătorii din Premier nu erau obișnuiți decât în 4% din situații să suporte un program atât de încărcat", explică cei de la „Zone 7". Managerii au cerut minimum patru săptămâni de pregătire și ar vrea reluarea competiției pe 27 iunie. Altfel, cu antrenamente mai puține în picioare, pericolul de accidentare sporește cu 75%! 

„Condiția fizică a fotbaliștilor după pandemie a scăzut cu 15 la sută și trebuie s-o recupereze într-un timp scurt", spune Flaminio Ronca, care a lucrat la studiu. 

92 de meciurimai sunt de jucat în Premier, între mijlocul lui iunie și sfârșitul lui iulie. La care s-ar adăuga partidele din Champions și Europa League

VIDEO  3 cote pe care nu trebuie să le ratezi în derby-ul dintre Dortmund și Bayern

FOTO. Imagini spectaculoase din istoria Premier League

+43 FOTO

Citește mai multe știri din Premier League: 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează