INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

EXCLUSIV Scandalul uriaș de la UEFA se extinde în Europa: „Minciună! Englezii au fabricat totul împotriva lui Ceferin!" » Care e adevărul în cazul care-l include pe Răzvan Burleanu

Aleksander Ceferin (stânga), alături de Theodore Theodoridis, secretarul general UEFA Foto: Imago
Aleksander Ceferin (stânga), alături de Theodore Theodoridis, secretarul general UEFA Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 13:51 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 15:59

Aleksander Ceferin, 56 de ani, din 14 septembrie 2016 președinte UEFA, e apărat de presa slovenă, după ce s-a dezvăluit că avocatul încearcă să modifice statutul forului european pentru a putea candida în 2027 și rămâne numărul 1 la Nyon până în 2031. Dar sursele GSP.ro dezvăluie exact ce intenționează să facă avocatul sloven la viitorul Congres UEFA de la Paris.

Scandalul e mare la UEFA și se întinde tot mai mult în Europa, din cauza încercării lui Aleksander Ceferin de a obține dreptul de a candida și la alegerile din 2027 pentru a rămâne președintele forului continental până în 2031!

După modelul Gianni Infantino la FIFA. Infantino a modificat deja statutul și are posibilitatea de a atinge al 4-lea mandat și 15 ani la Zurich. Pentru că primul său mandat, incomplet, de 39 de luni, a fost „șters". Și al 4-lea se transformă în al 3-lea mandat.

Două mari ziare britanice au dezvăluit planul lui Aleksander Ceferin. The Independent a vorbit de Răzvan Burleanu!

Daily Mail a fost primul care a informat asupra planului propus Comitetului Executiv de către Ceferin (avocat în vârstă de 56 de ani, din 14 septembrie 2016 la UEFA) la Hamburg, înaintea tragerii la sorți a grupelor Euro 2024. Să nu se țină cont de primul lui mandat, incomplet, de doi ani și jumătate, iar în 2027 să fie eligibil la al 3-lea său mandat. Să nu fie al 4-lea! Pe 8 februarie 2024, se va lua o decizie în Congresul UEFA de la Paris.

Culisele scenariului „Răzvan Burleanu, președinte UEFA”: „E doar un «iepure»! Doar nu se implică Serviciile Secrete din România sau politicul”
FRF
Culisele scenariului „Răzvan Burleanu, președinte UEFA”: „E doar un «iepure»! Doar nu se implică Serviciile Secrete din România sau politicul”

The Independent a extins prezentarea culiselor. A dezvăluit nu doar că englezul David Gill, 66 de ani, unul dintre vicepreședinții UEFA (de peste un deceniu în această funcție), e împotriva proiectului lui Ceferin, cum anunțase și Mail, ci și că oficialul britanic s-ar gândi la Răzvan Burleanu ca eventual candidat în 2027 pentru înlocuirea lui Ceferin la conducerea organismului de la Nyon.

Jurnaliștii sloveni: „E limpede că nu se ține cont de primul mandat. Aleksander Ceferin are dreptul de candida în 2027"

Cotidianul sloven Ekipa, din țara lui Ceferin, a reacționat furibund, cu un articol care-i ia apărarea compatriotului. "E o minciună. Englezii au fabricat totul împotriva lui Ceferin! E foarte limpede că acea limită de trei mandate se referă la mandate complete, cel extraordinar făcut după plecarea lui Michel Platini nu contează".

Jurnaliștii de la Ljubljana au completat: „În toți acești ani, media slovenă și media europeană au susținut în mod corect că Aleksander Ceferin poate rămâne președinte până în 2031. Și că are dreptul de a candida din nou în 2027".

Cum încearcă să schimbe Aleksander Ceferin articolul esențial: „Mandatul încheiat sau început înainte de 1 iulie 2017"

Numai că surse apropiate dosarului susțin că, potrivit actualului statut, Ceferin nu poate candida în 2027 și, pentru ca acest fapt să devină posibil, e nevoie de o ușoară, dar decisivă modificare a statutului.

Articolul 69.3 din statutul UEFA specifică: „Mandatul încheiat înainte de 1 iulie 2017 nu va fi luat în calcul pentru limitele unui mandat stabilite în articolul 22, paragraful 1".

Numai că primul mandat al lui Ceferin nu s-a încheiat înainte de 1 iulie 2017. A pornit pe 14 septembrie 2016, dura doar de zece luni la acea dată și s-a terminat în februarie 2019, când a fost reales președinte.

E nevoie de o schimbare a acelui articol 69.3, afirmă sursele GSP.ro. Să fie „Mandatul încheiat sau început înainte de 1 iulie 2017 nu va fi luat în calcul pentru limitele unui mandat stabilite în articolul 22, paragraful 1". Completarea cu „sau început" devine esențială pentru Ceferin.

Nu e suficientă o majoritate simplă. În cazul statutului, Aleksander Ceferin are nevoie de două treimi din voturi!

Pentru ca modificarea să fie aprobată e nevoie de votul celor 55 de membri ai Congresului UEFA. Dar nu e suficientă o majoritate simplă, de 28, cum a prezentat presa engleză. În cazul schimbării statutului, trebuie minimum două treimi, conform surselor GSP.ro. Adică 37 de voturi. Numai astfel își poate atinge scopul Ceferin.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Gigi de Catalunya » E scandal în Liga Campionilor: președintele Barcelonei i-a schimbat decizia lui Xavi!
LIGA CAMPIONILOR
Gigi de Catalunya » E scandal în Liga Campionilor: președintele Barcelonei i-a schimbat decizia lui Xavi!
Final de drum duminică pentru managerul lui Manchester United?! » Numele care l-ar putea înlocui pe Erik ten Hag
Manchester United - Bayern 0-1
Final de drum duminică pentru managerul lui Manchester United?! » Numele care l-ar putea înlocui pe Erik ten Hag

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
tase67
tase67  •  13 Decembrie 2023, 21:38

Sintem satui de Guiness, si ne imbatam. Cu apa chioara! Hai sa luam cite un Ciuc, mai flacai, si sa ascultam alti zurgalai! Suna mai bine povestea cu Burleanu intr-un kilt, pe la un eveniment masonic din Glasgow! Asa insa, colindam, fara noima, prin Marea Britanie, in cautare de colaci. Peste pupeze!

mattteo
mattteo  •  13 Decembrie 2023, 20:35
Postat de steaua.libera pe 13 Decembrie 2023, 17:36

Nene, cand dai 3 lei la fotbal, iar englezul 30... nu se cheama ca esti nedreptatit fiindca n-ai echipe. Banul si investitiile dicteaza. Ca sa nu fie tradator, Ceferin trebuia sa dea o lege prin care o echipa slovena sa fie an de an in UCL indiferent daca merita sau nu?!

Nene, cand aia de 30 de ani iau premii de sute de milioane an de an pentru ca participa in CL si tu iei o laie, ei isi permit sa ii plateasca salariu lui alde "Neymar" si "Messi" de America de Sud de te bat si mai tare anii urmatori. Si uite asa bumgarele se rostogoleste, e un cerc vicios si prapastia si mai mare.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  13 Decembrie 2023, 19:18

Iliescu de Slovenia.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează