INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

Alertă maximă în Belgia! Competiții anulate din cauza amenințărilor teroriste! Metroul a fost închis!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 noiembrie 2015 13:12

"O amenințare serioasă și iminentă" a determinat autoritățile belgiene să dispună anularea meciurilor de fotbal programate în acest weekend, plus a tuturor evenimentelor majore. 

În regiunea Bruxelles, nivelul alertei teroriste a ajuns la 4, foarte grav, și au fost luate măsuri de securitate.

Locuitorii din Bruxelles sînt sfătuiți să evite locurile aglomerate și să faciliteze controalele de securitate. Circulația metroului a fost oprită, iar străzile sînt patrulate de soldați înarmați.

Conform Mediafax, Guvernul a recomandat anularea meciurilor de fotbal programate în weekend şi celor 19 localităţi care compun Regiunea Bruxelles să ia în considerare anularea tuturor evenimentelor majore.

Liga profesionistă de fotbal din Belgia a anunţat că meciurile din acest weekend se vor desfăşura conform programului, în pofida recomandării Guvernului de a le anula. Un singur meci nu se va disputa, cel dintre Lokeren și Anderlecht. ”La astfel de meciuri e întotdeauna nevoie de ajutorul Poliției. Avînd în vedere riscul ridicat pentru un atac terorist la Bruxelles, primarul, l-a recomandarea consiliului de securitate, a decis ca partida să se amîne”, scriu cei de la Lokeren pe site-ul oficial.

Salah Abdeslam, un suspect-cheie în atentatele de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 129 de morţi, este bănuit că a plecat în Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi bărbaţi, Hamza Attou şi Mohammed Amri, arestaţi la 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi.

Salah Abdeslam, al cărui frate Brahim a detonat explozibilii avuţi asupra sa pe bulevardul Voltaire din Paris, este căutat în continuare de autorităţi.

Molenbeek este considerată o bază a jihadismului în Europa. Presupusul organizator al atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, al cărui deces a fost anunţat joi de autorităţile franceze, şi fraţii Brahim şi Salah Abdeslam sunt originari din Molenbeek.

Potrivit presei belgiene, poliţia din Bruxelles a fost în alertă joi seara, în urma unor informaţii obţinute de serviciile secrete conform cărora Salah Abdeslam ar fi fost văzut la Anderlecht, o altă localitate din Regiunea Capitalei Bruxelles.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
blatistu49
blatistu49  •  21 Noiembrie 2015, 15:07

dabaietii au activitate in EUROPA fac parte din cota lu ANGELIKAsi HOLLAND si vreau sa distribuie si la altii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează